Noderīgi ieteikumi kvalitatīvu auto riepu izvēlē

Sabiedrība
11:04, 02.12.2022

Lai gan pieredzējušiem autovadītājiem riepu izvēle vairs nav nekas neparasts, tik un tā, apskatot piedāvājumu, var rasties jautājums - kādas auto riepas ir vislabākās. Šobrīd ir īstais brīdis savu spēkratu aprīkot ar jaunām, sezonai atbilstošām riepām, raksta turpinājumā atradīsiet dažus noderīgus ieteikumus, kas palīdzēs izvēlieties labākās riepas savai automašīnai.

 
Svarīgs nosacījums - pareizs riepu izmērs

Riepu izvēle vienmēr sākas ar pareizā riepu izmēra noskaidrošanu. Informāciju par to, kāda izmēra ir nepieciešamas jaunas riepas, atradīsiet uz iepriekš lietoto riepu malām, kā arī autoīpašnieka rokasgrāmatā. Svarīgi - lai braukšana būtu maksimāli droša un stabila, izvēlētajām riepām jābūt tādā izmērā, kā to noteicis auto ražotājs.

Riepu iegādes vieta

Gan vasaras, gan ziemas riepas iespējams iegādāties dažādās tirdzniecības vietās, tomēr visdrošāk būs, ja šim nolūkam tiks izvēlēts uzticams riepu serviss. Ja ir aktuālas riepas Rīgā, noteikti vērts ieskatīties servisa ‘’Riepu Garāža’’ piedāvājumā, kur pieejams daudzveidīgs riepu klāsts dažādām prasībām. Serviss nodrošina arī tādus pakalpojumus kā riepu montāža un riepu balansēšana.

Uzticamu zīmolu riepas

Lai arī piedāvājums šobrīd ir ļoti daudzveidīgs, jāatceras, ka šajā gadījumā uz kvalitātes rēķina taupīt noteikti nevajadzētu. Visdrošākais risinājums ir izvēlēties uzticamu, atzinīgi novērtētu ražotāju ziemas riepas, kas uzrāda labus rezultātus arī neatkarīgajos riepu testos.

Viss riepu komplekts uzreiz

Nereti ir situācijas, kad riepas, ar ko braukts iepriekš, ir atšķirīgā stāvoklī. Tomēr, arī tad, ja rodas kārdinājums nomainīt tikai vienu, visvairāk cietušo riepu, šādi rīkoties nevajadzētu - ieteicams nomainīt visas 4 riepas uzreiz. Tādā veidā izvairīsieties no nepatīkamiem pārsteigumiem un lielākiem izdevumiem nākotnē.

Jaunas vai mazlietotas riepas?

Daļa autovadītāju ekonomijas nolūkos apsver mazlietotu riepu iegādi. Tomēr jāņem vērā, ka tās nebūs tik uzticamas kā jaunas ziemas riepas, īpaši, ja nav zināmi ne lietoto ziemas riepu izmantošanas un uzglabāšanas apstākļi. Tādēļ visdrošāk dot priekšroku jaunām ziemas riepām. Šobrīd riepas nopērkamas dažādās cenu kategorijās.

Ja ir vajadzīgas labas riepas, ‘’Riepu Garāža’’ būs īstā izvēle. Pārdošanā ir arī lietie diski un citi auto piederumi. Ieskatieties un izvēlieties savam auto piemērotākās riepas - www.riepugaraza.lv.

Apmaksāta publikācija

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.