EP uzklausīs kandidātus Eiropas Robežu apsardzes aģentūras izpilddirektora amatam

Sabiedrība
LETA 03:16, 30.11.2022 0

Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja šodien uzklausīs trīs kandidātus Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras ("Frontex") izpilddirektora amatam, iepriekš informēja EP deputāts Ivars Ijabs (AP).



Latviete Aija Kalnāja ir viena no trim kandidātiem, kurus Eiropas Komisija (EK) izraudzījusies kā "Frontex" izpilddirektora amata kandidātus. Ijabs pieļauj, ka Kalnāja varētu vadīt Eiropas robežapsardzi, kas ir viena no lielākajam Eiropas Savienības (ES) aģentūrām.

"Kalnājas iecelšana par "Frontex" izpilddirektori noteikti vairotu aģentūras rīcībspēju arī Latvijas ārējā robežas apsargāšanā. Tas būtu apliecinājums Latvijas sieviešu izcilajām darba un vadības spējām ES augstākajā līmenī," uzsver Ijabs.

Kalnāja ir "Frontex" izpilddirektora vietniece, un kopš šā gada 1.jūlija viņa pilda izpilddirektora pienākums. Viņai ir 30 gadu darba pieredze Latvijas policijā, ES Tiesībaizsardzības apmācības aģentūrā un ES robežsardzē.

Līdzās Kalnājai pārējie divi EK izraudzītie kandidāti ir Horvātijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Terezija Grasa un Nīderlandes Militārās policijas komandieris Hanss Leijtens.

Pēc uzklausīšanas, EP nosūtīs atzinumu "Frontex" valdei, kas līdz gada beigām iecels jauno izpilddirektoru. Ja tā lemtu iecelt citu kandidātu, nevis to, ko ierosinājis Parlaments, tai būtu jāiesniedz rakstisks paskaidrojums EP un ES Padomei.

"Frontex" ar 754 miljonu eiro gada budžetu un 1900 darbiniekiem ir viena no lielākajām ES aģentūrām. Latvijas pārstāvji līdz šim vēl nav vadījuši nevienu no vairāk kā 40 ES aģentūrām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".