papildināta - No dzīvojamās mājas Bolderājā iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 24 iedzīvotāji

Sabiedrība
LETA 22:47, 29.11.2022 0

(Pievienota pēdējā rindkopa.)



(Pievienota pēdējā rindkopa.)

Rīga, 29.nov., LETA. No dzīvojamās mājas Bolderājā, Rīgā, iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 24 iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD plkst.16.49 saņemts izsaukums uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju piecstāvu dzīvojama mājā ir atdalījies jumta panelis un iekritis bēniņu stāvā. Glābēji veica visas kāpņu telpas evakuāciju. Evakuēti 23 cilvēki.

Rīgas pilsētas būvvaldes eksperti apsekoja ēku un aizliedza iedzīvotājiem atgriezties ēkā, līdz tiks veikta padziļināta ekspertīze.

Notikuma vieta ir norobežota, un Valsts policijas pārstāvji dežurē notikuma vietā. Plkst.20.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Dāme-Birziņa piebilst, ka aizliegums atgriezties ir tikai tās kāpņu telpas daļā, kur ir šīs bīstamās konstrukcijas. Pārējā ēkas daļā var atgriezties iedzīvotāji.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, ēkai Stūrmaņu ielā 3 bēniņos iebruka jumta panelis, kā rezultātā ieplaisāja 5.stāva griesti. No negadījumā cietušās kāpņu telpas evakuēti 24 cilvēki.

Sadovskis norādīja, ka sākotnēji tika piesaistīts "Rīgas satiksmes" autobuss, lai evakuētie cilvēki varētu uzturēties siltumā. Patlaban divi iedzīvotāji ir izmitināti dienesta viesnīcā, kamēr pārējie pagaidām no izmitināšanas ir atteikušies, jo atraduši vietas, kur pārnakšņot. Tomēr, ja kādam no iedzīvotājiem ir nepieciešama izmitināšana, tad policija aicina sazināties pa tālruni 110.

Sadovskis pastāstīja, ka negadījuma vietā bija ieradies Rīgas domes Attīstības departamenta pārstāvis, kurš pieņēma lēmumu pārtraukt negadījumā cietušās kāpņu telpas ekspluatāciju, un Valsts policija ir aizzīmogojusi kāpņu telpas durvis.

Saskaņā ar Sadovska rīcībā esošo informāciju ēku Stūrmaņu ielā 3 apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", kam turpmākajās dienās būs jāveic ēkas ekspertīze.

Notikuma vietā visu nakti sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Par notikušo Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude, aģentūrai LETA pastāstīja policijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Sabiedrība Ziemeļeiropas lielākais radioteleskops Irbenē kalpos NATO vajadzībām (+VIDEO)

"Centra kapacitāte un jauda ir apliecinājums Latvijas kosmosa tehnoloģiju attīstības potenciālam", - pauž A.Sprūds.

Sabiedrība Veselības ministra parādsaistības pērn sasniegušas 220 153 eiro

Veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) parādsaistības pagājušajā gadā sasniedza 220 153 eiro, kas ir par 18 628 eiro vairāk nekā 2022.gadā, kad tās bija 201 525 eiro apmērā, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos

Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos, bet rietumos diena būs mākoņaina, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Pasaule Eiropa aizliegs Krievijas finansējumu politiskajām partijām un fondiem

Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakete, kas būs vērsta pret Krieviju, aizliegs Krievijas finansējumu "Eiropas politiskajām partijām un Eiropas politiskajiem fondiem", "nevalstiskajām organizācijām" un "mediju pakalpojumu sniedzējiem", liecina sankciju projekts, kas nonācis interneta laikraksta "EUobserver" rīcībā.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Sports Doma laukumā varēs vērot pasaules hokeja čempionāta spēļu tiešraides

Lai Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu sekot līdzi pasaules hokeja čempionātam un Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlēm, Doma laukumā notiks čempionāta tiešraižu publiskā skatīšanās uz lielā ekrāna.