Galveno Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu saņem Beļgijas projekts "Love to be Free"

Sabiedrība
LETA 22:07, 29.11.2022 0

Īpašo žūrijas balvu Eiropas Komisijas (EK) Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu pasniegšanas ceremonijā (EEPA) otrdienas vakarā Prāgā saņēma Beļgijas projekts "Love to be Free".



Projektu, kas uzvarēja arī kategorijā "Ieguldījums uzņēmējdarbības prasmēs", veido darbs ar pašnodarbinātajiem uzņēmējiem, veicinot viņu uznēmējdarbību caur savu tīklu, uzņēmējus informējot un iedrošinot, kā arī pārstāv viņu intereses un iesniedz inovatīvus priekšlikumus lēmumu pieņēmējiem, lai veidotu atbilstošu ietvaru šim jaunajam, augošajam sektoram.

Savukārt kategorijā "Uzņēmējdarbības gara veicināšana" balva tika piešķirta Polijas iniciatīvai "Enterpreneurial Kids", kas attīsta bērnu radošo domāšanu un uzņēmējdarbības garu.

"Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas un digitālās pārejas atbalsta" kategorijā triumfēja Nīderlandes "LifeSciences@Work Venture Challenge", kas palīdz dabas zinātniekiem sadarbībā ar pieredzējušiem uznēmējiem attīstīt uzņēmējdarbību biotehnoloģiju un medicīnisko tehnoloģiju jomā.

Par "Atbalstu uzņēmējdarbības internacionalizēšanai" balva tika piešķirta Ukrainas projektam "Diia.Business". Iniciatīva uztur tiešsaistes konsultāciju un apmācības portālu, kā arī atbalsta centrus uzņēmējiem, tostarp palīdz uzņēmējiem, kas ir spiesti pārcelt savu uzņēmējdarbību uz kaimiņvalstīm.

Savukārt kategorijā "Atbalsts ilgtspējīgām pārmaiņām" tika godināts Grieķijas projekts "Energy Cooperative WEnCoop", kuru sākotnēji izveidoja 66 sievietes uzņēmējas, kas ne tikai pievērsās ilgtspējīgas elektroenergijas ražošanai, bet arī ziedoja pārpalikušo enerģiju nabadzīgajiem iedzīvotājiem.

Visbeidzot "Atbildīgas un iekļaujošas uzņēmējdarbības" balvu savā īpašumā ieguva Francijas iniciatīva "French Tech Tramplin", kas atbalsta jaunos tehnoloģiju jomas uzņēmējus no sociālā riska grupām, savedot kopā jaunuzņēmumus, investorus, nozares politikas veidotājus un kopienu līderus.

Balvu pasniegšanas ceremonija notika Mazo un vidējo uzņēmumu asamblejas laikā Prāgā. Eiropas Komisijas un ES prezidējošās valsts Čehijas organizētā asambleja ir Eiropas mazo un vidējo uzņēmumu un to atbalstītāju gada nozīmīgākais pasākums. Foruma gaitā tiek apspriests, kā vislabāk īstenot reālajā dzīvē mazo un vidējo uzņēmumu politiku, lai nodrošinātu Eiropas mazo un vidējo uzņēmumu panākumus.

Par balvām šogad sacentās 183 projekti no 26 valstīm.

Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu 2005.gadā dibināja Eiropas Komisija, lai veicinātu uzņēmējdarbību un mazo biznesu reģionālā un vietējā līmenī, atzīstot un apbalvojot lieliskas iniciatīvas, kas atbalsta uzņēmējdarbību. Šīs iniciatīvas mērķis ir apzināt un novērtēt veiksmīgākos uzņēmējdarbības veicinātājus Eiropā, izcelt uzņēmējdarbības labāko praksi un politiku, veidot izpratni par uzņēmējdarbības pievienoto vērtību, kā arī pamudināt un iedvesmot potenciālos uzņēmējus.

Ar šo balvu ceremoniju iecerēts vairot izpratni par uzņēmējdarbību - gan tās politiku gan praktisko pusi - un svinēt tās panākumus.

Asambleja, kurā vienkopus pulcējušies uzņēmēju asociāciju pārstāvji, politiķi uz biznesmeņi, turpināsies līdz trešdienai, 30.novembrim. Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu ceremonija ir tās kulminācija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.