Akciju cenas pārsvarā sarūk bažās par drūmu ekonomikas perspektīvu

Sabiedrība
LETA 03:48, 18.11.2022 0

Akciju cenas pasaules biržās ceturtdien pārsvarā kritās, investoriem bažījoties par drūmu ekonomikas perspektīvu un augstām procentlikmēm inflācijas ierobežošanai.



Britu mārciņas vērtība saruka, reaģējot uz Lielbritānijas taupības budžetu, kas paredz nodokļu paaugstināšanu un tēriņu samazināšanu.

Akciju cenas Volstrītā saruka otro dienu pēc kārtas, investoriem uztraucoties, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) turpinās agresīvi celt procentlikmes ar mērķi iegrožot inflācijas kāpumu, pat ja tas nozīmē ekonomikas ieslīgšanu recesijā.

"Bažas, ka FRS pārmērīgi padarīs stingrāku savu politiku un novedīs ASV ekonomiku pie cietas piezemēšanās, bija viens no iemesliem akciju izpārdošanai vakar," sacīja "Briefing.com" analītiķis Patriks O'Hērs. "Šīs bažas saglabājas šodien, un tās pastiprināja [FRS amatpersonu] šīrīta izteikumi," viņš piebilda.

Naftas cenas kritās bažās par tās pieprasījuma vājināšanos, neraugoties uz zināmu Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu Ķīnā.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 33 546,32 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,3% līdz 3946,56 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,4% līdz 11 144,96 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par 0,1% līdz 7346,54 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 pieauga par 0,2% līdz 14 266,38 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,5% līdz 6576,12 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena ceturtdien kritās par 4,6% līdz 81,64 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 3,3% līdz 89,78 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien kritās no 1,0395 līdz 1,0370 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,1914 līdz 1,1867 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 139,54 līdz 140,20 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 87,21 līdz 87,34 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.