Carnikavā vismaz 700 īpašumiem plānota adreses maiņa

Sabiedrība
VS.LV 14:49, 30.09.2022 0

Vismaz 700 īpašumiem Ādažu novada Carnikavā plānota adreses maiņa, aģentūru LETA informēja Ādažu novada pašvaldība.

 

Kā vēsta pašvaldība, "adreses ir būtiski sakārtot ne tikai likumdošanas prasību dēļ, bet jo sevišķi pašu iedzīvotāju ērtībai, jo pēdējā laikā iedzīvotāji daudzviet pielāgo vasaras mājas pastāvīgai dzīvesvietai". Tāpēc jautājums par dzīvesvietas adreses sakārtošanu kļūst aktuāls, sākot ar pakalpojumu līgumu slēgšanu un beidzot ar preču piegādi uz mājām.

Vairākās bijušo dārzkopības sabiedrību teritorijās atrodas daudzi īpašumi, kur adreses plāksnes nav izvietotas vispār vai esošās adreses ar piesaisti ielai neatbilst faktiskajai situācijai un īpašumiem praktiski nav iespējams piekļūt no adresē minētās ielas. Tāpat ir vietas, kur īpašumu numerācija ielai nav secīga. Šie apstākļi apgrūtina mājokļa atrašanu gan palīdzības dienestiem, gan pastniekiem, piegādēm un tamlīdzīgi, tāpēc adreses nepieciešams sakārtot.

Pirmos adrešu maiņa skars Garciema īpašumus, kas atrodas Ābolu, Aveņu, Puķu, Mazā Dārza, Mazā Ceriņu, Mazā Ķiršu un Zemeņu, Kalnu un Kanāla ielās. Pašlaik prognozējamais īpašumu skaits Carnikavas pagastā, kuriem adrese būtu jāmaina, ir vismaz 700. Adreses maiņa nenotiks, ja tam būs objektīvi šķēršļi, piemēram, ja uzsākts detālplānojums. Adrešu sakārtošanu koordinēs pašvaldības nekustamo īpašumu speciālisti sadarbībā ar Ādažu novada būvvaldi un teritorijas plānotājiem, ka arī ar Valsts zemes dienesta Adrešu reģistra departamentu.

Ādažu novadā pagājušajā gadā tika pabeigta vērienīga adrešu maiņa - trīs gadu laikā tika sakārtotas aptuveni 1000 īpašumu adreses, izveidotas 60 jaunas ielas.

Īpašnieki, kuru īpašumiem mainīsies adrese, saņems individuālus paziņojumus pēc adreses maiņas uz deklarēto dzīvesvietu, bet daudzdzīvokļu mājās informācija par adreses maiņu tiks izvietota pie ieejas durvīm, vienlaikus ar atbildēm uz aktuālākajiem jautājumiem. Visu mainīto adrešu saraksts tiek publicēts pašvaldības tīmekļvietnē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.