Partiju reitingi pirms vēlēšanām - krietni mainījies pirmais trijnieks (+VIDEO)

Sabiedrība
lsm.lv 10:12, 25.09.2022 0

Pēdējie partiju reitingi pirms 14. Saeimas vēlēšanām liecina, ka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) izvirzījusies otrajā vietā, vēsta RE.TV.

 
Foto: LETA

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību jūs balsotu? Tāds jautājums tika uzdots SKDS aptaujā. Vēlētāju atbildes ir sarindojušās tā, ka krietni pamainījies pirmais trijnieks.

Pirmajā vietā reitingā joprojām ir premjera Krišjāņa Kariņa partija – "Jaunā Vienotība". Otrajā vietā izvirzījusies pašlaik Saeimā opozīcijā esošā ZZS. Pēc tam seko Nacionālā apvienība, "Apvienotais saraksts" un "Saskaņa".

Sestajā un septītajā vietā ir attiecīgi "Progresīvie" un "Attīstībai/Par!". Astotajā vietā ir Latvijas Krievu savienība, bet devīto vietu dala partijas "Katram un katrai" un "Latvija pirmajā vietā".

Ja vēlētāji nobalsos tā, kā ir solījuši, tad redzams, ka 5% barjeru septembrī pārvar septiņas partijas. Izredzes iekļūt ir vēl vairākiem sarakstiem, jo daudz vēlētāju vēl nav izlēmuši, par ko balsot, vai arī slēpj savu izvēli.

Vai jūs plānojat piedalīties Saeimas vēlēšanās, kas notiks 2022. gada 1. oktobrī? Uz šo jautājumu 37% atbildēja, ka noteikti piedalīsies. Tas ir pieaugums par 2%.

Atbildētāju "vairāk ticams, ka piedalīšos" īpatsvars ir 33%. Savukārt 13% norādīja atbildi "vairāk ticams, ka nepiedalīšos. 10% pavisam noteikti atbildēja, ka nepiedalīsies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā (karte)

Turpinoties tramvaja sliežu, apakšzemes komunikāciju, kā arī citiem infrastruktūras pārbūves darbiem, no šodienas ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Sabiedrība Pirmā maija diena gaidāma sausa un silta

Pirmā maija diena gaidāma sausa un uzspīdēs saule, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rīgas iedzīvotājiem piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes

Rīgas apkaimju labiekārtošanai iedzīvotājiem šopavasar piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes.

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Lasiet arī

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.