Pašvaldību deputātiem liegs ieņemt saimnieciskus, arī skolu direktoru amatus

Sabiedrība
LETA 12:07, 19.01.2021 0

Tiek rosināts vēlākais no 2025.gada liegt pašvaldību deputātiem paralēli ieņemt saimnieciskus amatus, arī strādāt par skolu direktoriem.

 

Kā šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, koalīcijas partneriem saskanot viedoklis, ka ir jāatceļ prakse pašvaldību domju deputātiem ilgus gadus paralēli ieņemt saimnieciskus amatus, piemēram, būt par izpilddirektoriem, pašvaldību kapitālsabiedrību vadītājiem, skolu direktoriem vai tamlīdzīgi.

Vienīgi atšķiras viedoklis, vai šādas izmaiņas ieviest no 2025.gada vai, kā to vēlas JKP, jau gaidāmajos jaunajos pašvaldību sasaukumos uzreiz pēc šā gada jūnija sākuma vēlēšanām, jo administratīvi teritoriālā reforma ir radījusi priekšnoteikumus šādu izmaiņu veikšanai, pauda Bordāns.

Ministrs skaidroja, ka jaunās pašvaldības būs lielākas, un tas dos iespēju veikt šādu diversifikāciju, jo būs lielāks pretendentu skaits uz amatiem. Izmaiņu mērķis ir, lai arī pašvaldību amatos ienāktu cilvēki ar jaunām idejām, norādīja Bordāns.

Nākamajās koalīcijas sanāksmēs jārunā par nepieciešamajām izmaiņām augstskolās, kur iespējamās, pašlaik skatītajos likuma grozījumos paredzētajās padomēs jāstrādā profesionāļiem, izbeidzot praksi ar politisku nozīmētu personu iecelšanu, norādīja JKP līderis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).