Rosina pieņemt likumu par kopdzīvi komūnā

Sabiedrība
LETA 10:52, 03.01.2021 0

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, rosinot pieņemt likumu par kopdzīvi vienā mājsaimniecībā jeb komūnā.

 
Foto: LETA

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Imants Blicsons. Viņš aicina izbeigt strīdus sabiedrībā par cilvēku kopdzīves veidu un Satversmes pantu dažādo interpretāciju.

"Lai to izdarītu, ir jāpieņem likums par kopdzīvi vienā mājsaimniecībā jeb komūnā ar visām no tā izrietošajām tiesiskajām konsekvencēm - arī attiecībā uz bērniem un kopīpašumu. Likumā jau gana labi atrunāto ģimenes definīciju tas neietekmētu," skaidroja iniciatīvas autors.

Viņš norādīja, ka, saskaņā ar Civillikumu, ģimene ir izrietoša no laulības, un laulība savukārt gan Satversmē, gan Civillikumā ir definēta kā vīrieša un sievietes savienība, tāpēc tradicionālas, konservatīvas ģimenes aizstāvjiem nav iemesla satraukties, tomēr ir jāparedz cilvēkiem tiesības uz sakārtotām civiltiesiskajām attiecībām arī citās savienībās.

Iniciatīvas autors uzskata, ka sabiedrība no tā iegūs "mieru, kārtību un tiesisku aizsardzību visiem sabiedrības locekļiem, beigsies pašreizējā nevajadzīgā šķelšanās".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valsts kontrole: skolotāja mentora darbs ne vienmēr tiek apmaksāts

Skolotāja mentora darbs ne vienmēr tiek apmaksāts, sarunās ar izglītības iestāžu vadību secinājusi Valsts kontrole.

Sabiedrība Rīgas peldvietās siltākā ūdens temperatūra ir Lucavsalā

Rīgas peldvietās siltākā ūdens temperatūra ir Lucavsalā, sasniedzot 22 grādus, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Latvija plāno pagarināt NBS karavīru dalību NATO misijā Irākā

Latvija plāno pagarināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO misijā Irākā līdz 2026.gada 1.novembrim.

Sabiedrība Svētdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte

Mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un, sākot no rietumiem, gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plānots ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību

Lai izpildītu Satversmes tiesas (ST) spriedumu, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) iesniegusi izskatīšanai Saeimas Juridiskajā komisijā likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā plānots ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību.

Sabiedrība Valdība varētu apņemties nodrošināt kopīgi dzīvojošu personu tiesības

Topošās valdības deklarācijā varētu tikt ierakstīta apņemšanās nodrošināt vienā mājsaimniecībā kopīgi dzīvojošu personu tiesību un interešu aizsardzību neatkarīgi no dzimuma un vecuma.

Sabiedrība Latvijā strauji aug atbalsts viendzimuma partnerattiecību reģistrēšanai

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss" sākta parakstu vākšana par iespēju reģistrēt viendzimuma partnerattiecības. Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Raimonds Petrovics. Parakstu vākšana sākta pirms divām dienām, un šajā laikā par to parakstījušies jau gandrīz 7000 cilvēku.