"Rīgas satiksmes" zaudējumi šogad plānoti 4,4 miljonu eiro apmērā

Sabiedrība
LETA 14:15, 15.12.2020 0

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" zaudējumi no pasažieru pārvadājumiem šogad tiek lēsti 4,4 miljonu eiro apmērā, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputātus informēja uzņēmuma vadības pārstāvji.

 
Foto: LETA

Uzņēmuma peļņa plānota 3,7 miljoni eiro, peļņa no autostāvvietu pakalpojumiem - 5,5 miljoni eiro un peļņa no pārējiem ieņēmumiem - 2,6 miljoni eiro.

Naudas līdzekļu atlikums gada beigās tiek plānots 56,1 miljons eiro.

Kā skaidroja uzņēmuma pārstāvji, zaudējumi rodas galvenokārt Covid-19 pandēmijas dēļ. Pasažieru skaits šobrīd esot sarucis uz pusi, bet sabiedriskā transporta ekspluatācijas izdevumi palikuši tie paši.

Kā norāda uzņēmuma vadība, šogad, salīdzinot ar 2019.gadu, par aptuveni 18 miljoniem eiro kompensēts ieņēmumu samazinājums. Tas izdevies pateicoties atvērtākai iepirkumu politikai un izdevumu lietderības kontrolei.

Par 5,5 miljoniem eiro samazinātas materiālu un rezerves daļu izmaksas, par 12 miljoniem eiro samazināti maksājumi par ārpakalpojumiem.

Turklāt esot izdevies atjaunota finanšu institūciju uzticību, kas ļaus atjaunot dažādu projektu finansēšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.