Saeima noraida priekšlikumu virzīties uz ministriju skaita samazināšanu

Sabiedrība
LETA 21:56, 01.12.2020 1

Saeimas vairākums šodien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesniegto priekšlikumu, kura mērķis bija pieteikts - virzīties uz priekšvēlēšanu solījumu izpildi par ministriju skaita samazināšanu.

 

ZZS deputāti Viktors Valainis, Dana Reizniece-Ozola, Jānis Dūklavs, Janīna Jalinska un Māris Kučinskis rosināja noteikt, ka valdībai līdz 21.jūnijam būtu jāapstiprina Ministru kabineta sastāva reformas plāns un jāiesniedz Saeimā atbilstoši likuma grozījumi.

Debatēs Reizniece-Ozola atgādināja par koalīcijā esošās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un "KPV LV" vēlēšanu solījumiem mazināt birokrātiju, valsts aparātu, tajā skaitā samazinot ministriju skaitu. Politiķe pauda, ka valdību veidojošajām piecām partijām nepietiekot amati, ko sadalīt, taču ir jāvirzās uz vēlēšanu solījumu pildīšanu. Kā piemēru deputāte minēja iespēju apvienot Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju (FM).

Deputāte Jūlija Stepaņenko atgādināja, ka JKP solījusi ministriju skaitu samazināt līdz astoņām, un parlamentārietis Aldis Gobzems norādīja, ka Labklājības ministru varētu pievienot FM kā atsevišķu departamentu, savukārt Kultūras ministriju varot pievienot Izglītības un zinātnes ministrijai.

Koalīcijas deputāts Aivars Geidāns (KPV LV) pauda, ka valsts pārvalde netiek samazināta, jo tāda ir vēlētāju griba, tik lielā skaitā ievēlot "vecos ierēdņus". Parlamentārietis Krišjānis Feldmans (JKP) pauda, ka šajā Saeimas sasaukumā ministriju samazināšana nenotiks un, lai gan JKP rosināja Iekšlietu ministriju pievienot Tieslietu ministrijai, tomēr atbalsts koalīcijā tam nav.

Feldmans arī norādīja, ka liels darbs esot ieguldīts ministrijās pārskatot funkcijas un ka reģionālā līmenī būtu nepieciešams pārņemt daļa no valsts pārvaldes funkcijām.

Priekšlikums tika izskatīts valsts budžeta 2021.gadam likumprojektā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.