VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par dūmvadu iztīrīšanu

Sabiedrība
LETA 10:37, 15.04.2020 0

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vakar devies uz sešiem izsaukumiem, kad dega sodrēji neiztīrītos dzīvojamo māju dūmvados, aģentūru LETA informēja VUGD.

 
Foto: LETA

VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams. Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku. Lai novērstu ugunsnelaimi, dienests aicina iedzīvotājus negaidīt nākamo apkures sezonu un parūpēties par dūmvadu tīrīšanu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus: 13 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega garāža ar sadzīves mantām un malku 60 kvadrātmetru platībā, dārza māja 10 kvadrātmetru platībā, šķūnis 120 kvadrātmetru platībā, trīs gadījumos meža zemsedze kūla viena hektāra platībā, traktors, kravas automašīna, divi šķūņi ar malku 10 kvadrātmetru platībā, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens un zaru kaudze.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā naktī ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Kriminālziņas Limbažos ugunsgrēkā cietuši pieci cilvēki

Limbažos aizvadītajā naktī ugunsgrēkā cietuši pieci cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Ugunsgrēkā Bauskas novadā gājis bojā cilvēks

Aizvadītajā naktī ugunsgrēkā Bauskas novadā gājis bojā cilvēks.

Sabiedrība Ugunsgrēkā Tukuma novadā gājis bojā cilvēks

Tukuma novadā aizvadītajā naktī ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).