Latvijas seniori jau iepriekš ir zaudējuši Finanšu ministrijas čeku loterijā

Sabiedrība
VS.LV 15:14, 07.07.2019 0

Daudziem pensionāriem ir liegta iespēja piedalīties šonedēļ startējušajā čeku loterijā.

 
Foto: LETA

«Labdien! Esmu izlasījusi portālā lat.bb.lv par čeku loteriju, ko rīko Finanšu ministrija. Vai šajā loterijā varēs piedalīties Latvijas pensionāri, kuriem nav datora un/vai viedtālruņa? Vai ir iespēja kaut kur aiziet vai piezvanīt rīkotājiem, lai reģistrētos un kļūt par loterijas dalībnieku?»

Domājam, ka šis jautājums šobrīd uztrauc daudzus mūsu valsts seniorus. Bet diemžēl neko labu pateikt nevaram. Kaut arī izlozes noteikumos ir sacīts, ka piedalīties tajā var jebkurš valsts iedzīvotājs bez vecuma ierobežojuma (pat bērni), praksē sanāk, ka palielai iedzīvotāju daļai valsts laimestu iespēja ir liegta.

Lai piedalītos loterijā, čekus var reģistrēt TIKAI internetā. Taču saskaņā ar statistikas datiem ievērojama Latvijas iedzīvotāju daļa vecumā no 70 un vairāk gadiem dažādu iemeslu dēļ internetu nelieto.

Tomēr globālajam tīmeklim pieslēgta datora esamība nebūt negarantē ne tikai uzvaru, bet pat piedalīšanos loterijā. Pats reģistrācijas process varētu šķist par daudz sarežģīts daudziem vecākiem cilvēkiem. Nepieciešams ievadīt daudzus smalkus cipariņus, kas uzdrukāti uz neliela papīra gabaliņa. Tas ir kases aparāta numurs, čeka numurs un datums, pirkuma summa.

Ja cilvēkam redze nav tā asākā, šis uzdevums var izrādīties ne pa spēkam, nemaz nerunājot par to, ka, piemēram, kases aparāta numura meklēšana čekā arī nav triviāls uzdevums.

Šādā situācijā varam vienīgi ieteikt senioriem meklēt palīdzību pie radiem, draugiem, kaimiņiem, kam ir internets un kas māk to lietot.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).