ASV apstiprina bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu dolāru vērtībā

Pasaule
LETA 23:43, 27.10.2024 0

ASV Valsts departaments apstiprinājis bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojis Pentagons.

 

Pēc Valsts departamenta Politisko un militāro lietu biroja sniegtās informācijas, potenciālajā bruņojuma pārdošanas paketē iekļautas trīs vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas NASAMS, kā arī radaru sistēmas.

Sistēma NASAMS ir pārbaudīta Ukrainā, un tā palīdzēs stiprināt Taivānas armijas pretgaisa aizsardzības spējas, paziņoja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Lasiet arī

Pasaule Spēcīgā zemestrīcē Taivānā gājuši bojā deviņi cilvēki

Taivānas austrumu piekrasti trešdienas rītā satricināja spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz deviņi cilvēki un vairāk nekā 800 guvuši ievainojumus, paziņojušas Taivānas varasiestādes.

Pasaule Spēcīgā zemestrīcē Taivānā gājuši bojā četri cilvēki

Taivānas austrumu piekrasti trešdienas rītā satricināja spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz četri cilvēki un aptuveni 60 guvuši ievainojumus, paziņojušas Taivānas varasiestādes.

Pasaule Taivāna fiksē četrus Ķīnas gaisa balonus

Četri Ķīnas gaisa baloni šķērsojuši viduslīniju starp Taivānu un Ķīnu, no kuriem trīs lidoja tieši virs salas, trešdien paziņoja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Taivānas ārlietu ministrs apmeklēja Latviju un lasīja lekciju (+VIDEO)

Džozefs Vu ir politiķis un politikas zinātnes pētnieks.