Dienvidkoreja neizslēdz ieroču piegādes Ukrainai

Pasaule
LETA 18:48, 24.10.2024 0

Dienvidkorejas ārlietu ministrs Čo Tējuls uzskata, ka Dienvidkoreja nevar palikt pasīva, reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru ierašanos Krievijā.

 

"Nedomāju, ka mēs esam tādā situācijā, ka varam vienkārši bezdarbīgi stāvēt malā, kad galu galā tas kļūs par draudu mūsu drošībai," parlamentā sacīja Čo Tējuls. Atbildot uz deputāta jautājumu, vai Dienvidkorejas valdība apsvērs tiešas ieroču piegādes Ukrainai, viņš sacīja, ka tiek izskatītas visas iespējas.

Krievijā atrodas tūkstošiem Ziemeļkorejas karavīru, kas iziet militāro apmācību, bet viņu uzdevums vēl nav skaidrs. Rietumi bažījas, ka viņi var tikt nosūtīti karot uz Ukrainu.

Dienvidkoreja, atsaucoties uz saviem izlūkdienestiem, prognozē, ka līdz decembrim no Ziemeļkorejas uz Krieviju tiks nosūtīti aptuveni 10 000 karavīru.

Čo norādīja, ka Ziemeļkoreja nesūtītu savus karavīrus uz Krieviju, ja tai nebūti kaut kas apsolīts apmaiņā pret to.

Seula līdz šim nav piegādājusi Ukrainai smagos ieročus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES īpašais sūtnis: Sankcijas liek Krievijai par karu maksāt ļoti dārgi

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju iecerēto rezultātu sasniedz, līdz ar to karš Krievijas ekonomikai izmaksā ļoti dārgi un Maskavai ir grūti tikt pie tehnoloģijām un ieņēmumiem, kas nepieciešami karam, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Turcija dod triecienus Sīrijā un Irākā pēc uzbrukuma aviācijas uzņēmumam

Turcija ir veikusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijas un Irākas ziemeļos pēc trešdien notikušā uzbrukuma Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti vismaz pieci cilvēki, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Baltkrievijā 26.janvārī notiks prezidenta vēlēšanas

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas tiks rīkotas nākamā gada 26.janvārī, trešdien paziņojusi vēlēšanu komisija.

Pasaule Zelenskis gatavo vēl vienu uzvaras plānu pašai Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos.

Lasiet arī

Ekonomika «Samsung Electronics» darbinieki Dienvidkorejā rīko pirmo streiku

Dienvidkorejas tehnoloģiju giganta "Samsung Electronics" darbinieki piektdien sarīkojuši pirmo streiku šajā uzņēmumā, ziņu aģentūrai AFP pavēstīja arodbiedrības vadītājs.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Dienvidkorejā aizliedz suņa gaļas tirdzniecību

Dienvidkorejas parlaments otrdien aizliedzis audzēt, pārdot un slaktēt suņus, lai viņu gaļu izmantotu pārtikā.

Pasaule Dienvidkorejā sadurts opozīcijas partijas līderis

Dienvidkorejā opozīcijas partijas līderis Lī Džēmjuns, kurš 2022.gada prezidenta vēlēšanās zaudēja Junam Sukjolam, otrdien sadurts kaklā.