Zelenskis gatavo vēl vienu uzvaras plānu pašai Ukrainai

Pasaule
LETA 16:53, 23.10.2024 0

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos.

 

Kā ziņo BBC Ukrainas dienests, Zelenskis devis rīkojumu izstrādāt priekšlikumus tā dēvētajam iekšējam rīcības plānam, kas palīdzētu valstij izturēt karu. Plānu paredzēts pabeigt līdz gada beigām.

Runa ir par dokumentu, kas attieksies uz iekšējiem lēmumiem daudzās jomās - militāri rūpnieciskajā sektorā, aizsardzībā, ekonomikā, sociālajā politikā un citās.

Saskaņā ar Zelenska ideju plānā tiks uzskaitīti pasākumi, kas pašai Ukrainai būtu jāveic kara apstākļos. "Mērķis ir darīt visu iespējamo, lai saglabātu vienotību un sasniegtu rezultātus dažādās valsts attīstības jomās," BBC Ukrainas dienestam skaidroja avots Zelenska komandā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Baltkrievijā 26.janvārī notiks prezidenta vēlēšanas

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas tiks rīkotas nākamā gada 26.janvārī, trešdien paziņojusi vēlēšanu komisija.

Pasaule Blinkens: Izraēlai nav plānu okupēt Gazas joslu

Izraēlai nav plānu par Gazas joslas ziemeļdaļas pastāvīgu okupāciju, trešdien žurnālistiem Telavivā sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule ES sūtnis: Pilnīga Krievijas naftas eksporta apturēšana šobrīd nav iespējama

Starptautisks naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams, jo tam nevar gūt atbalstu pasaulē, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad valsts drošības dienesti izmeklēšanā bija atklājuši vērienīgu korupcijas shēmu, kas, kā noprotams, nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis lūdz pāvesta palīdzību centienos no gūsta Krievijā atbrīvot ukraiņus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien tikās ar Romas Katoļu baznīcas pāvestu Francisku un lūdza viņa palīdzību centienos no gūsta Krievijā atgādāt dzimtenē ukraiņus.

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.