Blinkens: Izraēlai nav plānu okupēt Gazas joslu

Pasaule
LETA 15:51, 23.10.2024 0

Izraēlai nav plānu par Gazas joslas ziemeļdaļas pastāvīgu okupāciju, trešdien žurnālistiem Telavivā sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

 
Foto: twitter

"To es dzirdēju no [Izraēlas] premjerministra [Benjamina Netanjahu], kam ir autoritatīvs vārds šajā jautājumā," sacīja Blinkens.

"Mēs noraidām jebkādu Izraēlas atkārtotu Gazas sektora okupāciju. Tā ir bijusi ASV politika, tā arī paliks ASV politika," uzsvēra valsts sekretārs.

Izraēlas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas pagājušajā nedēļā brīdināja - ir pazīmes, kas liecina, ka Izraēlas armija paklusām sāk īstenot tā dēvēto "ģenerāļu plānu".

Šis plāns esot saistīts ar atvaļinātiem virsniekiem un bijušo Izraēlas drošības padomnieku Gioru Eilandu, norāda organizācijas.

Plāns paredz civiliedzīvotāju piespiedu pārvietošanu, pastiprinot Gazas joslas ziemeļu daļas aplenkumu un iedzīvotājus turot badā.

Nedz armija, nedz Netanjahu birojs šo jautājumu nav komentējuši.

"Tāpēc, lai ko viņi teiktu, neatkarīgi no tā, vai tie ir atvaļinātie ģenerāļi vai daži valdības locekļi, tā nav valdības politika, un tā noteikti nav arī ASV politika. Mēs to noraidām," uzsvēra Blinkens.

Viņš gan arī atzina, ka daži galēji labējie valdības locekļi Izraēlā pieprasa Gazas joslas, no kuras armija aizgāja 2005.gadā, atkārtotu okupāciju.

Trešdien Blinkens dodas uz Saūda Arābijas galvaspilsētu Rijādu, kur viņam paredzētas tikšanās, arī ar šīs valsts ārlietu ministru.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis gatavo vēl vienu uzvaras plānu pašai Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos.

Pasaule ES sūtnis: Pilnīga Krievijas naftas eksporta apturēšana šobrīd nav iespējama

Starptautisks naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams, jo tam nevar gūt atbalstu pasaulē, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad valsts drošības dienesti izmeklēšanā bija atklājuši vērienīgu korupcijas shēmu, kas, kā noprotams, nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā.

Pasaule Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus

Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Gazas joslā atrastas sešu «Hamās» ķīlnieku mirstīgās atliekas

Tunelī Gazas joslas dienvidos atrastas sešu "Hamās" sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas, svētdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule Gazas joslā atrasti sešu ķīlnieku līķi

Izraēlas bruņotie spēki otrdienas rītā paziņoja, ka nakts operācijas gaitā Gazas joslā atgūtas sešu ķīlnieku mirstīgās atliekas.

Pasaule Izraēlas armija veic reidu Gazas pilsētā

Izraēlas armija veikusi reidu Gazas joslas lielākajā pilsētā Gazā, uzbrūkot palestīniešu kaujinieku pozīcijām pilsētas austrumos.

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.