Izraēla veic triecienus Beirūtā un Libānas dienvidos

Pasaule
LETA 18:20, 20.10.2024 0

Izraēla svētdien veikusi triecienu Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" komandcentram un pazemes ieroču darbnīcai Beirūtā, kā arī Libānas dienvidos, paziņoja Izraēlas armija.

 

Armija norādīja, ka trieciens veikts, balstoties izlūkošanas datos par "Hizbollah" izlūkošanas štāba komandcentru un pazemes ieroču darbnīcu Beirūtā.

Libānas plašsaziņas līdzekļi ziņoja par diviem Izraēlas veiktiem divus gaisa triecieniem Beirūtā pēc tam, kad Izraēlas armija brīdināja civiliedzīvotājus evakuēties no vairākām vietām Libānas galvaspilsētā.

Izraēlas armija arī paziņoja, par trīs "Hizbollah" kaujinieku likvidēšanu citos triecienos Libānas dienvidos, kur veikti mērķēti triecieni.

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra vēstīja, ka svētdienas naktī Izraēla Libānas dienvidos uzbrukusi vairāk nekā 50 pilsētām un ciemiem.

Triecieni notikuši pēc tam, kad Izraēlas premjerministrs apsūdzēja Irānas atbalstīto "Hizbollah" atentāt mēģinājumā, uzbrūkot viņa rezidencei ar lidrobotu.

Pagājušajā mēnesī Izraēla sāka intensīvu operāciju pret Libānu un pēc nepilnu gadu ilgušām pārrobežu apšaudēm iesūtīja Libānā arī sauszemes spēkus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Ukraina un Krievija ir sarīkojušas vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 95 katras puses karavīri, naktī uz sestdienu paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ASV amatpersona: Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus

Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, tādas aplēses drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens.

Pasaule Eiropadome: Gruzijas uzņemšanas process ES faktiski apturēts

Ceturtdien notika kārtējais Eiropadomes samits, un saskaņā ar sanāksmes secinājumiem tika paziņots, ka Gruzijas uzņemšanas process Eiropas Savienībā (ES) faktiski apturēts, teikts Eiropadomes tīmekļa vietnē publicētajā dokumentā.

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

Pasaule Izraēla veic uzlidojumu Hamās komandcentram Gazas joslā

Izraēliešu aviācija veikusi uzlidojumu palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" komandcentram Gazas joslā, pirmdienas rītā pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Pasaulē notiek Izraēlas un palestīniešu atbalsta demonstrācijas

Svētdien, 7.oktobra slaktiņa gadadienas priekšvakarā, visā pasaulē ielās izgājuši gan Izraēlas, gan palestīniešu atbalstītāji.

Pasaule Izraēla uzbrukusi "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos

Izraēla naktī uz svētdien veikusi intensīvus gaisa uzbrukumus šiītu kustības "Hizbollah" mērķiem Beirūtas dienvidos.