Lielbritānijas parlamentā tiks iesniegts likumprojekts par asistēto pašnāvību

Pasaule
LETA 21:20, 16.10.2024 0

Lielbritānijas parlamentā trešdien tiks iesniegts likumprojekts par asistēto pašnāvību. Pašlaik Lielbritānijā eitanāzija ir nelikumīga.

 

Likumprojekts, ko izstrādājusi leiboristu deputāte Kima Līdbītere, dos nedziedināmi slimiem cilvēkiem dzīves beigās izvēli, kā nomirt.

Anglijā, Velsā un Ziemeļīrijā asistētā pašnāvība ir aizliegta, un maksimālais cietumsods šādos gadījumos ir 14 gadi. Skotijā tas nav atsevišķs kriminālpārkāpums, bet par palīdzēšanu kādam cilvēkam nomirt var tikt izvirzīta apsūdzība slepkavībā vai citos noziegumos.

Iepriekšējie mēģinājumi legalizēt asistēto pašnāvību Lielbritānijā tika noraidīti, taču sabiedrības viedoklis mainās, un Skotijā, kurai ir atsevišķa tiesību sistēma un pilnvaras noteikt savu veselības politiku, notiek mēģinājumi mainīt likumu.

Pēdējo reizi likumprojekts par asistēto pašnāvību Lielbritānijas parlamenta apakšpalātā tika apspriests 2015.gadā.

Pieņemšanas gadījumā likums attiektos tikai uz Angliju un Velsu.

Beļģija un Nīderlande 2002.gadā kļuva par pirmajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas atļāva eitanāziju.

Spānija 2021.gadā atļāva eitanāziju un medicīniski atbalstītu pašnāvību cilvēkiem ar smagu un neārstējamu slimību, bet 2023.gadā Spānijas piemēram sekoja Portugāle.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānijā daudzviet notikuši protesti pret rasismu

Lielbritānijā daudzās pilsētās Anglijā trešdienas vakarā notikuši protesti pret rasismu.

Kultūra Kamera nepalīdzēja: virs Temzas parādījās jauns noslēpumains Benksija darbs

Slavenajam, bet joprojām anonīmajam ielu māksliniekam Benksijam atkal izdevies izvairīties no ielu kamerām.

Pasaule Sautportā, kur nodurtas trīs meitenes, izceļas protesti un sadursmes ar policiju

Anglijas pilsētā Sautportā, kur jaunietis ar nazi nodūris trīs meitenes, otrdien izcēlās protesti un apmēram 100 to dalībnieki iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Pasaule Lielbritānijā piespriež bargus sodus vides aktīvistiem

Lielbritānijas tiesa šonedēļ piespriedusi bargus cietumsodus vides aizstāvju organizācijas "Just Stop Oil" aktīvistiem par sazvērestību nolūkā bloķēt automaģistrāli.