Ar droniem pieķer 31 autovadītājus par neapstāšanos pie «stop» zīmes

Pasaule
VS.LV 14:48, 15.10.2024 0

Oktobrī Kurzemē policija, patrulējot ar bezpilota gaisa kuģi jeb dronu, konstatējusi 31 autovadītāju, kurš ignorējis ceļa zīmi "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", informē Valsts policija.

 
Foto: LETA

Šā gada 8.oktobrī Kuldīgas novada Rudbāržu pagastā policisti ar dronu fiksēja kādas sievietes vadītu transportlīdzekli "Fiat", kas ne tikai neapstājās pie ceļa zīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", bet arī veica apdzīšanas manevru, šķērsojot nepārtraukto līniju, un apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves. Valsts policijā pret sievieti sākts administratīvā pārkāpuma process.

Oktobrī Valsts policijas amatpersonas Kurzemē sāka 31 administratīvā pārkāpumu procesu par aizlieguma zīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts" neizpildīšanu, no tiem 19 pārkāpumi fiksēti Liepājā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par neapstāšanos pie tā dēvētās "stop" zīmes piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 10 eiro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro.

Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei regulāri izmanto dronus, galveno uzsvaru liekot uz agresīviem braucējiem, ceļa zīmju un luksoforu signālu neievērotājiem, kā arī ceļa apzīmējumu un nepārtraukto līniju neievērotājiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Valsts policija noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju

Rīga, 20.apr., LETA. Atļautā braukšanas ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija piektdien ir noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Kravas auto avārijā uz Vidzemes šosejas gājis bojā cilvēks

Piektdien kravas automašīnas avārijā uz Vidzemes šosejas gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.