Polija plāno uz laiku apturēt patvēruma tiesības

Pasaule
VS.LV 20:34, 12.10.2024 0

Polijas premjerministrs Donalds Tusks sestdien paziņoja, ka jaunās migrācijas politikas ietvaros plānots uz laiku apturēt patvēruma tiesības, jo tās ļaunprātīgi izmanto kaimiņvalstis Baltkrievija un Krievija.

 

Pēc Tuska teiktā, "valstij ir jāatgūst 100% kontrole pār to, kas ieceļo Polijā un izceļo no tās", un ka patvēruma tiesību teritoriāla apturēšana būs daļa no stratēģijas, kas tiks iesniegta otrdien valdības sēdē, ziņo Polijas ziņu aģentūra PAP.

Viņš nesniedza sīkāku informāciju, bet savas partijas sanāksmē paziņoja, ka "mēs samazināsim nelegālo migrāciju Polijā līdz minimumam".

Tusks norādīja uz patvēruma tiesību ļaunprātīgu izmantošanu, "ko pastrādā Lukašenko, Putins, kontrabandisti, cilvēku kontrabandisti, cilvēku tirgotāji. Tas, kā šīs patvēruma tiesības tiek izmantotas, ir pilnīgā pretrunā ar patvēruma tiesību ideju".

Viņš sacīja, ka pieprasīs no Eiropas Savienības atzīt lēmumu par patvēruma tiesībām, ziņo PAP.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Pasaule Polija paraksta līgumu par 48 «Patriot» palaišanas iekārtām

Polija pirmdien parakstīja līgumu par 48 ASV izstrādāto pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" palaišanas iekārtu ražošanu.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.