Aptauja: Vairums vāciešu vēlas sarunu atsākšanu ar Putinu

Pasaule
LETA 08:17, 11.10.2024 0

Vairums vāciešu vēlas, lai Vācijas kanclers Olafs Šolcs atsāk dialogu ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, liecina piektdien publiskota aptauja.

 

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma "YouGov" veikto aptauju 59% vāciešu vēlas, lai abi līderi atsāktu kontaktēties pa telefonu. Tikai 26% bija noskaņoti pret šādu pavērsienu, bet 15% nebija viedokļa šajā jautājumā.

Austrumvācijā 68% aptaujāto atbalstīja sarunu atsākšanos, bet 19% bija noskaņoti pret to.

Šolcs un Putins pēdējo reizi runāja pa telefonu 2022.gada 2.decembrī.

Aptuveni 39% aptaujāto pauda uzskatu, ka Ukrainai nevajadzētu atdot okupētās teritorijas apmaiņā pret mieru ar Krieviju, bet 22% uzskata, ka Ukrainai vajadzētu atteikties no Krimas, ko Krievija nelegāli anektēja pirms desmit gadiem. Vēl 23% uzskata, ka Kijivai vajadzētu atdot Ukrainai ne tikai Krimu, bet arī teritorijas, ko Krievija okupējuši kopš atkārtotā iebrukuma sākuma. Kopumā 45% aptaujāto uzskata, ka Ukrainai būtu jāatsakās no kādas savas teritorijas daļas.

Vācieši ir sašķelti arī jautājumā par to, vai sabiedrotajiem vajadzētu atļaut Ukrainai izmantot Rietumu piegādātos tālas darbības ieročus uzbrukumiem mērķiem dziļi Krievijas teritorijā. 42% aptaujāto uzskata, ka Ukrainai tas būtu jāatļauj, bet 43% respondentu ir noskaņoti pret šādu soli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Kriminālziņas SKT prokurors: Putins galu galā tiks tiesāts

Starptautiskās krimināltiesas (SKT) galvenais prokurors Karims Hans intervijā raidorganizācijai BBC paudis uzskatu, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins galu galā tiks tiesāts un ieraudzīs tiesas zāli no iekšpuses.

Pasaule Putins ticies ar Mongolijas prezidentu

Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien Ulanbatorā ticies Mongolijas prezidentu Uhnaginu Hurelsuhu, un tā ir Putina pirmā vizīte Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstī kopš pagājušajā gadā tika izdots orderis viņa aizturēšanai saistībā ar Ukrainas bērnu nelikumīgu deportāciju.

Pasaule ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.

Pasaule Putins ieradies Azerbaidžānā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies divu dienu valsts vizītē Azerbaidžānā, svētdienas vakarā paziņoja Kremļa preses dienests.