Seula: karā pret Ukrainu piedalās Ziemeļkorejas karavīri

Pasaule
LETA 13:49, 08.10.2024 0

Krievijas Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu Maskavas pusē, visticamāk, piedalās arī Ziemeļkorejas karavīri, no kuriem vairāki jau krituši, otrdien paziņojusi Seula.

 

Ukrainas mediji nedēļas nogalē ziņoja, ka Ukrainas raķešu uzbrukumā Krievijas okupētajai teritorijai pie Doneckas 3.oktobrī nogalināti seši Ziemeļkorejas karavīri.

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Sonhjuns otrdien likumdevējiem atzina, ka šīs mediju ziņas ir ļoti ticamas.

Turklāt, Ziemeļkoreja, visticamāk, nosūtīs karot uz Ukrainu vēl vairāk karavīru, lai atbalstītu Krieviju, norādīja ministrs. Viņš atgādināja, ka Krievija un Ziemeļkoreja ir noslēgušas savstarpējās vienošanās, kas atgādina militāro aliansi.

Eksperti jau sen apgalvo, ka Krievijas armija pret Ukrainu izmanto raķetes, kas ražotas Ziemeļkorejā. Maskava un Phenjana to, protams, noliedz.

Dienvidkoreja arī secinājusi, ka Phenjana nosūtījusi Krievijai tūkstošiem konteineru ar ieročiem izmantošanai pret Ukrainu.

Ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja pēdējos gados ir pastiprinājusi militārās saites ar Maskavu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins jūnijā apmeklēja Phenjanu, kur tikās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un parakstīja savstarpējās aizsardzības līgumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas Gazas joslā

Gadu pēc teroristiskā grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas reģionā.

Pasaule Feodosijā pēc lidrobotu uzbrukuma deg naftas bāze

Naktī uz pirmdienu Feodosijā, Krievijas okupētajā Krimas pussalā, pēc lidrobotu uzbrukuma aizdegusies naftas bāze, ziņo okupācijas administrācijas amatpersonas.

Pasaule Izraēla veic uzlidojumu Hamās komandcentram Gazas joslā

Izraēliešu aviācija veikusi uzlidojumu palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" komandcentram Gazas joslā, pirmdienas rītā pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Pasaulē notiek Izraēlas un palestīniešu atbalsta demonstrācijas

Svētdien, 7.oktobra slaktiņa gadadienas priekšvakarā, visā pasaulē ielās izgājuši gan Izraēlas, gan palestīniešu atbalstītāji.

Lasiet arī

Pasaule Vairāki desmiti Ziemeļkorejas karavīru uz brīdi šķērsojuši Dienvidkorejas robežu

Vairāki desmiti Ziemeļkorejas karavīru otrdien šķērsojuši robežu ar Dienvidkoreju, taču atgriezušies savā teritorijā pēc tam, kad dienvidkorejieši raidījuši brīdinājuma šāvienus, atsaucoties uz Apvienoto štāba priekšnieku komiteju, vēsta aģentūra "Yonhap".

Pasaule Putins otrdien apmeklēs Ziemeļkoreju

Krievijas diktators Vladimirs Putins rīt dosies vizītē uz Ziemeļkoreju, pirmdien paziņojis Kremlis.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem atkal nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar aptuveni 600 gaisa baloniem nometusi atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, svētdien paziņojusi Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

Ziemeļkoreja ceturtdienas rītā izšāva vairākas tuva darbibas rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.