Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Pasaule
LETA 21:44, 08.10.2024 0

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

 

Izraēlas armija savā "Telegram" kanālā pavēstīja, ka 146.divīzija sākusi "ierobežotas, lokalizētas, mērķtiecīgas operatīvās darbības" pret "Hizbollah" mērķiem un infrastruktūru Libānas dienvidrietumos.

Izraēlas armija neatklāj, cik karavīru iesūtījusi Libānā, bet laikraksts "Times of Israel" aplēsis, ka karavīru skaits visticamāk pārsniedz 15 000.

Iepriekš 146.divīzija darbojās Gazas joslā un okupētajā Rietumkrastā.

Izraēla sauszemes operācijas Libānas dienvidos sākās 30.septembrī. Sākotnēji Izraēlas militārās operācijas bija koncentrētas Libānas dienvidos un dienvidaustrumos, bet tagad tās paplašinātas uz dienvidrietumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa kā prezidente netiksies ar Putinu, ja sarunās nebūs pārstāvēta Ukraina

ASV prezidenta kandidāte Kamala Herisa pirmdien pārraidītā intervijā paziņoja, ka savas ievēlēšanas gadījumā viņa netiksies ar Vladimiru Putinu miera sarunās, ja tajās nebūs pārstāvēta Ukraina.

Pasaule Laikraksts: Vācijas valdība šogad sagaida recesijas turpināšanos

Vācijas valdība ir samazinājusi savas ekonomikas prognozes un lēš, ka šogad otro gadu pēc kārtas Eiropas lielākajā ekonomikā gaidāma recesija, vēstīja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche".

Pasaule Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas Gazas joslā

Gadu pēc teroristiskā grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas reģionā.

Pasaule Feodosijā pēc lidrobotu uzbrukuma deg naftas bāze

Naktī uz pirmdienu Feodosijā, Krievijas okupētajā Krimas pussalā, pēc lidrobotu uzbrukuma aizdegusies naftas bāze, ziņo okupācijas administrācijas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla: Kaujās Libānas dienvidos nogalināti 250 Hizbollah kaujinieki

Izraēlas armijas sauszemes operācijā Libānas dienvidos šonedēļ nogalināti 250 grupējuma "Hizbollah" kaujinieki, piektdien pavēstīja Izraēlas bruņotie spēki.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Izraēlas armija sākusi «mērķētus sauszemes reidus» Libānas dienvidos

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka ir sākusi "mērķētus sauszemes reidus" Libānas dienvidu ciemos.