Izraēlas armija sākusi «mērķētus sauszemes reidus» Libānas dienvidos

Pasaule
LETA 10:50, 01.10.2024 0

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka ir sākusi "mērķētus sauszemes reidus" Libānas dienvidu ciemos.

 

Tas notika pēc Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" paziņojuma, ka tas uzbrucis "ienaidnieka karavīriem" pie abu valstu robežas.

Libānas drošības spēku amatpersona paziņoja, ka Izraēla arī veikusi vismaz sešus triecienus Beirūtas dienvidu rajonos pēc tam, kad Izraēlas armija pirmdienas vakarā aicināja šo rajonu iedzīvotājus evakuēties.

Neraugoties uz starptautiskiem aicinājumiem deeskalēt situāciju, Izraēla ir solījusi turpināt cīņu pret "Hizbollah" arī pēc šī grupējuma līdera Hasana Nasrallas nogalināšanas Beirūtā.

Izraēlas armija paziņoja, ka tās karavīri ar gaisa triecienu un artilērijas atbalstu "pirms dažām stundām" veikuši sauszemes reidus, uzbrūkot "Hizbollah" "ciemos robežas tuvumā".

Izraēla pirms tam informēja ASV, ka pavisam drīz varētu sākt ierobežotas sauszemes operācijas pret "Hizbollah" infrastruktūru Libānā.

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien norādīja, ka ir pret Izraēlas sauszemes operāciju Libānā. "Mums tagad vajadzētu būt pamieram," sacīja Baidens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Laikraksts: Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Putinu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta vācu laikraksts "Die Zeit", atsaucoties uz avotiem valdības aprindās.

Lasiet arī

Pasaule ABC: Izraēlas armija jau sākusi nelielas sauszemes operācijas Libānā

Izraēlas armija jau sākusi vai visdrīzākajā laikā sāks nelielas sauszemes operācijas Libānas pierobežas rajonos, lai iznīcinātu no robežas netālu esošās šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" pozīcijas, atsaucoties uz divām ASV amatpersonām, svētdien vēsta televīzijas kanāls ABC.

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Pasaule Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.