Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Pasaule
LETA 09:23, 25.09.2024 0

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

 

Pētnieciskie žurnālisti pie šāda secinājuma nonāca starptautiskā projekta "Krievijas spiegu kuģi" ietvaros, kurā piedalījās Vācijas sabiedriskās televīzijas kanāli NDR un WDR, kā arī laikraksts "Süddeutsche Zeitung".

Pēc viņu teiktā, Krievija izmanto tā sauktos "pētniecības kuģus", kas aprīkoti ar jutīgām hidroakustiskām un radaru tehnoloģijām, lai izspiegotu kritiskās infrastruktūras objektus. Oficiāli šie kuģi nodarbojas ar okeanogrāfiskiem pētījumiem, taču patiesībā lielākā daļa no tiem ir piešķirti Krievijas Aizsardzības ministrijai vai Krievijas karaflotei, apgalvo izmeklēšanas autori.

Kopš Krievijas pilna mēroga kara sākuma pret Ukrainu vismaz 400 šādi kuģi ir veikuši vairāk nekā 400 reisus, norāda žurnālisti, kuri cita starpā analizējuši vairāk nekā 1000 ziņojumus no Krievijas kuģiem, kas pārraidīti ar Morzes kodu, kā arī satelītattēlus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Ukrainas armija pārrāvusi Krievijas robežu vēl vienā vietā

Ukrainas 95.atsevišķā Poļesjes desanta triecinbrigāde vēl vienā vietā pārrāvusi Krievijas robežu, pirmdien paziņojuši Ukrainas Desanta trieciena spēki.

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Pasaule Francijā divus mēnešus pēc vēlēšanām izveidota jauna valdība

Divus mēnešus pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām Francijā izveidota jauna valdība, kas ir labējāka nekā iepriekšējā, un kreisi noskaņotie protestētāji to kritizē kā neatbilstošu jūlijā notikušo vēlēšanu rezultātiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Tiesās 14.Saeimas deputāta kandidāti par spiegošanu Krievijas labā

Tiesa šonedēļ sāks skatīt krimināllietu, kurā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēta 14.Saeimas deputāta amata kandidāte Inga Tuhbatova.

Sabiedrība Premjerei bažas par tiesu spēju Krievijas spiegu jautājumā redzēt «kopējo bildi»

Ministru prezidente Evika Siliņa bažījas par tiesu spēju Krievijas spiegu jautājumā redzēt "kopējo bildi".

Kriminālziņas Par spiegošanu Krievijas labā notiesāto Frolovu izsludina meklēšanā

Rīgas pilsētas tiesa izsludinājusi meklēšanā par spiegošanu Krievijas labā notiesāto Valentīnu Frolovu. Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Frolovs aizbēdzis no Latvijas.

Kriminālziņas Samazina cietumsodu diviem jauniešiem par Gaisa spēku bāzes izspiegošanu

Apelācijas instances tiesa samazinājusi cietumsodu diviem jauniešiem par Latvijas Gaisa spēku bāzes izspiegošanu un provokācijām Krievijas specdienesta labā.