Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Pasaule
LETA 15:19, 01.09.2024 0

Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.

 
Foto: twitter

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka lielākā daļa dronu - 122 bezpilota lidaparāti - notriekti virs Kurskas, Brjanskas, Voroņežas un Belgorodas apgabaliem, kas visi robežojas ar Ukrainu.

Virs Kurskas apgabala notriekti 46 droni, virs Brjanskas apgabala notriekti 34 droni, bet virs Voroņežas un Belgorodas apgabaliem attiecīgi 28 un 14 droni, atklāja ministrija.

Ukraiņu droni notriekti arī dziļāk Krievijā - viens Tveras apgabalā, uz ziemeļrietumiem no Maskavas, un viens Ivanovas apgabalā, uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins ziņoja, ka atlūzas no viena drona trāpījušas naftas pārstrādes rūpnīcai pilsētas robežās, izraisot ugunsgrēku.

Droni uzbrukuši arī spēkstacijai netālu no Maskavas. Ziņu par lieliem postījumiem dronu uzbrukumos nav.

Ukraina šogad ir pastiprinājusi gaisa uzbrukumus ar droniem Krievijas teritorijai, galvenokārt vēršoties pret naftas pārstrādes rūpnīcām un naftas termināliem.

Tikmēr Ukrainā naktī uz svētdienu tika notriekti astoņi no 11 droniem, ko Krievija raidīja pret mērķiem Ukrainas teritorijā. Apšaudē Sumu apgabalā tika nogalināts viens cilvēks un četri ievainoti, bet apšaudē Harkivas apgabalā tika ievainoti pieci cilvēki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno dronu lietošanā masveidā apmācīt valsts aizsardzības dienesta karavīrus

Nākotnē ir plānots masveidā mācīt valsts aizsardzības dienesta karavīriem lietot dronus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku mācību centra komandieris, majors Modris Kairišs.

Ekonomika Latvija dronu koalīcijai arī 2025. gadā piešķirs 20 miljonus eiro

Latvija starptautiskajai dronu koalīcijai arī 2025. gadā, tāpat kā šogad, piešķirs 20 miljonus eiro, stiprinot Ukrainas bezpilota lidaparātu spējas.

Sabiedrība Ukraina saņems no Latvijas vēl ap 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - apmēram 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.

Sabiedrība Latvija piegādās Ukrainai vēl vairāk nekā 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - vairāk nekā 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.