NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

Pasaule
LETA 07:23, 23.08.2024 0

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

 

Piesardzības apsvērumu dēļ visi bāzes darbinieki, kas nav nepieciešami tās darbībai, ir nosūtīti mājās, ceturtdienas vakarā paziņoja bāzes preses sekretārs.

Drošība bāzē tika paaugstināta līdz otram augstākajam līmenim "Charlie". Šis drošības līmenis nozīmē, ka ir noticis incidents vai ir pierādījumi par ļoti ticamu terorakta iespējamību pret NATO.

Bāzes preses sekretārs gan sacīja, ka nav pamata bažām un ka tas ir tikai piesardzības pasākums, lai nodrošinātu kritiski svarīgo operāciju nepārtrauktību. Viņš nesniedza sikākas detaļas par apstākļiem, kas noveduši līdz drošības līmeņa paaugstināšanai.

NATO aviobāzē Geilenkirhenē netālu no Āhenes ir stacionēta Agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēma (AWACS). Tā spēj nodrošināt gaisa telpas izlūkošanu, komandu, kontroles un sakaru funkcijas, kā arī spēj atklāt raķetes, militāro aktivitāti, dažādu sistēmu koordinātas līdz 400 kilometru attālumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Sabiedrība Sprūds: Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā

Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Pasaule NATO sola militāro palīdzību Ukrainai 2025.gadā vismaz 40 miljardu eiro apmērā

NATO līderi trešdien alianses samitā Vašingtonā apsolīja, ka nākamgad Ukrainai tiks piešķirta militārā palīdzība vismaz 40 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu tai cīnīties pret Krieviju.