Ungārija draud nelegālajiem imigrantiem izsniegt bezmaksas biļetes uz Briseli

Pasaule
LETA 16:41, 22.08.2024 0

Reaģējot uz lielajām sodanaudām, kas piemērotas Ungārijai par tās noraidošo politiku pret patvēruma meklētājiem, Budapešta varētu piešķirt nelegālajiem imigrantiem, kas mēģina iekļūt Eiropas Savienībā (ES), vienvirziena bezmaksas biļetes līdz Briselei, ceturtdien paziņojis premjerministra Vikrora Orbāna kancelejas vadītājs Gergejs Gujāšs.

 

Preses konferencē Budapeštā Gujāšs nosodīja Eiropas Savienības Tiesas (EST) jūnija spriedumu, ar kuru Ungārijai uzlikta 200 miljonus eiro liela sodanauda par pastāvīgu bloka patvēruma noteikumu neievērošanu. Ja Ungārija nesaskaņos savu politiku ar ES tiesību normām, tai papildus katru dienu tiks piemērota vēl miljons eiro liela sodanauda.

"Brisele vēlas mūs piespiest par katru cenu laist iekšā migrantus," norādīja Gujāšs.

Viņš brīdināja, ka gadījumā, ja Brisele turpinās uzspiest Ungārijai noteikumus, kas padarīs neiespējamu nelegālo imigrantu apturēšanu uz robežas, Budapešta katram no nelikumīgajiem ieceļotājiem piedāvās "bezmaksas transportu uz Briseli".

Kopš 2015.gadā Eiropā ieradās vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu, Ungārija īsteno ļoti stingru politiku pret nelikumīgajiem ieceļotājiem.

Uz Ungārijas dienvidu robežām ar Serbiju un Horvātiju ir uzcelts žogs un dzeloņstiepļu nožogojumi, bet uz robežas ar Serbiju ir iekārtotas tranzītzonas, kurās tiek apturēti nelegālie imigranti.

Eiropas Komisija (EK) vērsās pret Ungāriju ECT, apstrīdot Budapeštas prasības nelegālajiem imigrantiem ar saviem patvēruma pieprasījumiem vērsties Ungārijas vēstniecībās Belgradā vai Kijivā, kas esot pretrunā ar ES tiesību normām.

Orbāns iepriekš bija paziņojis, ka Ungārija nemainīs savu imigrācijas politiku neatkarīgi no jebkādiem EST spriedumiem.

"Ungārija nevēlas bezgalīgi maksāt šo ikdienas sodanaudu, tāpēc mēs ļausim cilvēkiem ieceļot, ja tie vēlas, un piedāvāsim viņiem vienvirziena biļeti uz Briseli," savukārt norādīja Gujāšs. "Ja Brisele vēlas migrantus, tad tā var tos dabūt."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sabiedrība Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.