ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Pasaule
LETA 06:55, 20.08.2024 0

Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.

 

Putins svētdien ieradās Azerbaidžānā, šādi mēģinot, kā uzskata ISW analītiķi, novērst uzmanību no Ukrainas iebrukuma Kurskas apgabalā un parādīt sevi kā konsekventi efektīvu diplomātu.

"Šīs vizītes laiks ir ievērības cienīgs, ņemot vērā situāciju Kurskas apgabalā un Kremļa pastāvīgos centienus, kas vērsti uz Ukrainas iebrukuma apmēru un seku mazināšanu," teikts ISW ziņojumā.

"Krievijas valsts mediji koncentrējās uz Putina vizīti Azerbaidžānā, atspoguļojot sīkas detaļas, iespējams, daļēji lai novērstu uzmanību no neērtās situācijas Krievijā, aizpildot informatīvo telpu ar Kremļa globālās diplomātiskās aktivitātes un tās šķietamo panākumu demonstrāciju," teikts ziņojumā.

Kremļa reakcija uz Ukrainas iebrukumu Kurskas apgabalā vērš uzmanību uz to, ka Kremļa iekšējās prioritātes arvien vairāk tiek orientētas uz režīma stabilitāti, īpaši pēdējā gada laikā, norāda ISW eksperti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Putins pateicas Ziemeļkorejai par atbalstu

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien vizītes laikā Ziemeļkorejā paziņoja, ka "novērtē Ziemeļkorejas atbalstu", ziņo Krievijas mediji.