Indijas premjers apmeklēs Ukrainu

Pasaule
LETA 12:28, 19.08.2024 0

Indijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka premjerministrs Narendra Modi augustā plāno apmeklēt Ukrainu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

 

Sagaidāms, ka Modi apmeklēs Ukrainu no 21. līdz 23.augustam, iepriekš ziņoja Indijas mediji.

Paredzams, ka Modi apmeklēs arī Poliju, kas ir Indijas lielākā tirdzniecības un ieguldījumu partnere Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Šā gada jūlijā Modi devās uz Maskavu un tur tikās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Viens no tikšanās tematiem bija to Indijas pilsoņu atgriešanās dzimtenē, kas ar viltu piespiesti parakstīt līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju un nonākuši frontē Krievijas armijas rindās.

"Reuters" avoti iepriekš ziņoja, ka runa ir par vairākiem desmitiem cilvēku.

Pēc Modi vizītes Indijas prese, atsaucoties uz valdības avotiem, rakstīja, ka Modi un Putins vienojušies par Indijas pilsoņu līgumu pirmstermiņa anulēšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Indijā vilciens bez vadītāja nobrauc 70 kilometrus

Indijas ziemeļos kravas vilciens bez vadītāja svētdien nobraucis 70 kilometrus, sasniedzot ātrumu 100 kilometrus stundā.

Pasaule Indijā tuneļa iegruvums iesprosto 40 cilvēkus

Iebrūkot tunelim uz viena no autoceļiem Indijas ziemeļos, gruveši iesprostojuši aptuveni 40 būvstrādniekus, svētdien ziņo vietējie mediji.