Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» šogad uzņems 50 Ukrainas karavīrus

Pasaule
LETA 22:39, 14.08.2024 0

Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" šogad uzņems 50 karā cietušos Ukrainas karavīrus, informē Veselības ministrija.

 
Foto: LETA

Šodien veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols apmeklēja Rehabilitācijas centru "Jaunķemeri" Jūrmalā, kas šogad sāka uzņemt karā cietušos Ukrainas karavīrus.

Abu Meri norādīja, ka medicīnisko rehabilitāciju Latvijā jau saņēmuši vairāk nekā 540 Ukrainā cietušo karavīru.

Pēc veselības ministra vizītes Ukrainā šī gada jūnijā un pārrunām ar Ukrainas veselības ministru, uzklausot viņu lūgumu, Latvija izvērtēja ārstniecības iestāžu iespējas un nolēma nodrošināt medicīnisko rehabilitāciju lielākam ievainoto karavīru skaitam. Pamatā karavīri ārstējas Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", taču stacionāra kapacitāte ievainoto militārpersonu uzņemšanai bija sasniegusi maksimumu, tāpēc tika meklētas citas iespējas. Līdz ar to plānots, ka rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" šogad kopumā uzņems 50 karavīrus.

Jaunķemeros ministrs un vēstnieks iepazinās ar rehabilitācijas centra piedāvātājām programmām un metodēm karavīru medicīniskajai rehabilitācijai.

Ministrs atzinīgi vērtēja Latvijas speciālistu profesionalitāti karavīru rehabilitācijas veikšanā, uzsverot, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai un sekot līdzi aktuālajai situācijai, uzturot kontaktus ar Ukrainas pusi.

Jau vēstīts, ka valdība jūnija sākumā atbalstīja rehabilitācijas nodrošināšanu lielākam Ukrainas karavīru skaitam Latvijā, tam novirzot 184 000 eiro. Veselības nozare aktīvi iesaistās atbalsta sniegšanā Ukrainā. Šonedēļ ceļā dosies vēl viena humānās palīdzības krava, ko Veselības ministrija sagatavoja, atsaucoties Ukrainas Veselības ministrijas vajadzībām.

Latvija uz Ukrainu nosūtīs antibiotikas, šļirces, injekciju adatas, infūzijas sistēmas, manipulāciju žņaugus, spiedošos pārsējus dzīvībai bīstamas asiņošanas apturēšanai, pārsējus lielu brūču pārsiešanai. Sūtījums tiks nodots Ukrainas Veselības ministrijas Sabiedrības veselības centram, kas to sadalīs slimnīcām. Palīdzības sniegšanā iesaistās slimnīcas gan Rīgā un reģionos, gan arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.