Standard & Poor's samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam

Pasaule
LETA 09:28, 05.08.2024 0

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" (S&P) samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam jeb "SD", šādu lēmumu skaidrojot ar kara skartās valsts nespēju veikt pašreizējo valsts obligāciju kupona jeb procentu maksājumu.

 

Aģentūra Ukrainas kredītreitingu samazinājusi no "CC/C" līmeņa.

S&P negaida, ka obligāciju procentu maksājums tiks veikts desmit dienās pēc noteiktā termiņa, kad netiktu piemēroti soda procenti, ņemot vērā Ukrainā jūlija vidū apstiprināto likumu, kas ļauj valdībai uz laiku atlikt atsevišķu parādsaistību maksājumus.

Jūlija izskaņā Ukrainas kredītreitingu no "CC" līdz "C", kas ir tikai vienu pakāpi virs defolta, jau samazināja reitingu aģentūra "Fitch".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas ārlietu ministrs paziņojis par atkāpšanos

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba trešdien iesniedzis demisijas rakstu, sociālās saziņas vietnē "Facebook" pavēstījis Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Sabiedrība Ukraina aizliedz ar Krieviju saistītās reliģiskās organizācijas

Ukrainas parlaments otrdien pieņēmis likumu, ar kuru aizliegta to reliģisko organizāciju darbība, kas saistīta ar Krieviju.

Pasaule Indijas premjers apmeklēs Ukrainu

Indijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka premjerministrs Narendra Modi augustā plāno apmeklēt Ukrainu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Pasaule Mali pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ukrainu

Mali valdošā hunta svētdienas vakarā paziņoja, ka nolēmusi pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.