Izraēlas triecienā Teherānā nogalināts grupējuma līderis Hanija

Pasaule
LETA 09:38, 31.07.2024 0

Palestīniešu teroristiskas grupējums "Hamās" trešdien paziņoja, ka tā politiskais līderis Ismails Hanija otrdien nogalināts Izraēlas triecienā Teherānā, kur viņš bija ieradies uz Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna inaugurāciju.

 
Foto: Youtube

"Brālis, līderis, kustības vadītājs, modžaheds Ismails Hanija zaudēja dzīvību cionistu triecienā viņa štābam Teherānā pēc tam, kad viņš piedalījās jaunā prezidenta inaugurācijā," teikts "Hamās" paziņojumā.

Hanijas nogalināšanu apstiprināja arī Irānas Revolucionārā gvarde, norādot, ka dots trieciens Hanijas rezidencei Teherānā un nogalināts arī Hanijas miesassargs.

Hanija bija ieradies Teherānā, kur otrdien piedalījās Irānas jaunā prezidenta zvēresta došanas ceremonijā.

Izraēla vēl nav oficiāli komentējusi šo "Hamās" paziņojumu.

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass, kurš pārstāv konkurējošo grupējumu "Fatah", nosodīja Hanijas nogalināšanu, nosaucot to par gļēvu rīcību un nopietnu eskalāciju,"

62 gadus vecais Hanija bija Gazas joslā valdošā grupējuma "Hamās" politiskais līderis kopš 2017.gada. Kopš 2019.gada viņš pastāvīgi dzīvoja Katarā.

Pēc 7.oktobra "Hamās" uzbrukuma Izraēlas amatpersonas ne reizi vien ir paziņojušas, ka Izraēla iznīcinās "Hamās" vadību.

Tiek uzskatīts, ka Izraēla nogalinājusi vairākus citus "Hamās" vadītājus, viņu vidū arī politiskā līdera vietnieku Salehu al Aruru un militārā spārna līdera vietnieku Marvanu Isu. Aprīlī Izraēlas gaisa triecienā Gazas joslā tika nogalināti trīs Hanijas dēli un četri mazbērni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule «Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.