Venecuēlā protestos pret vēlēšanu rezultātu viltošanu viens bojāgājušais

Pasaule
LETA 09:56, 30.07.2024 0

Venecuēlā pirmdien notika protesta demonstrācijas pret svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, un, drošības spēkiem raidot asaru gāzi un gumijas lodes, viens protestētājs gājis bojā, pavēstīja nevalstiskā organizācija "Foro Penal".

 
Foto: Instagram

Pēc tās sniegtajām ziņām, protesta akcijās, kas notika visā valstī, aizturēti 46 cilvēki.

Tūkstošiem cilvēku piedalījās demonstrācijās vairākos galvaspilsētas Karakasas rajonos un citās pilsētās, skandējot "Brīvība, brīvība!" un "Šī valdība kritīs!"

Valsts ziemeļrietumos, Jarakujas štatā, sadursmēs ar drošības spēkiem gājis bojā viens protestētājs, platformā "X" pavēstījis "Foro Penal" vadītājs Alfredo Romero.

Jau ziņots, ka Venecuēlas vēlēšanu padome par vēlēšanu uzvarētāju pasludinājusi līdzšinējo kreisi populistisko prezidentu Nikolasu Maduro. Pēc padomes pirmdien publiskotajiem datiem, kreisais populists Maduro esot ieguvis 51,2% balsu, savukārt opozīcijas kandidāts un priekšvēlēšanu sabiedriskās domas aptauju līderis Edmundo Gonsaless esot saņēmis 44,2% balsu. Pavisam vēlēšanās bija desmit kandidāti.

Venecuēlas opozīcija pirmdien paziņoja, ka uzvarējusi prezidenta vēlēšanās un uzskata par viltotiem centrālās vēlēšanu padomes publiskotos rezultātus. Opozīcijas koalīcija pavēstīja, ka tās kandidāts Gonsaless ieguvis apmēram 70% balsu.

Vēlēšanu rezultātu viltošana izpelnījusies starptautisku nosodījumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Venecuēlas opozīcijas kandidāts mudina Maduro «paiet malā»

Venecuēlas opozīcijas prezidenta amata kandidāts Edmundo Gonsaless, kas, kā uzskata opozīcija, uzvarējis nule notikušajās prezidenta vēlēšanās, pirmdien sacīja, ka ir gatavs runāt par varas pārņemšanu un mudināja patlabanējo valsts galvu Nikolasu Maduro "paiet malā".

Pasaule ES: Maduro nevar tikt atzīts par Venecuēlas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju

Eiropas Savienība (ES) svētdienas vakarā paziņoja, ka Venecuēlas līdzšinējais kreisi populistiskais prezidents Nikolass Maduro nevar tikt atzīts par pagājušajā mēnesī notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētāju, jo Nacionālā vēlēšanu padome nav nodevusi atklātībai vēlēšanu protokolus.

Pasaule Venecuēlā protestos pret vēlēšanu rezultātu viltošanu 11 bojāgājušie

Venecuēlā notiekošajās demonstrācijās pret svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, drošības spēkiem raidot asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem, ir gājuši bojā 11 civiliedzīvotāji, otrdien paziņoja nevalstiskā organizācija (NVO) "Foro Penal".

Pasaule Venecuēlā par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju pasludināts Maduro

Venecuēlas vēlēšanu padome par svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētāju pasludinājusi līdzšinējo valsts galvu Nikolasu Maduro.