Pabriks: «Šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam»

Pasaule
VS.LV 09:11, 14.07.2024 0

Ukrainas prezidents Zelenskis nepārprotami nosodīja noziegumu Pensilvānijā.

 

Saistībā ar Donalda Trampa slepkavības mēģinājumu izteikušies vairāki Latvijas politiķi un viedokļu līderi.

"Atentāts pret bijušo ASV prezidentu Trampu tikai pierāda, cik sašķelta ir ASV sabiedrība pirms vēlēšanām, - tā sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) sacīja bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Artis Pabriks ("Latvijas attīstībai"), -Vienlaikus šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam, sevišķi ņemot vērā vājo Baidena performanci".

Šāvējs no šodienas slepkavības mēģinājuma pret bijušo prezidentu Donaldu Trampu kampaņas mītiņā Pensilvānijā tiešsaistē ir identificēts kā Tomass Metjū Krukss, 20 gadus vecs no Bethel Park, Pensilvānijā.Paziņojumu par slepkavības mēģinājumu izplatījis arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis.

"Esmu satriekts, uzzinot par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa nošaušanu viņa mītiņā Pensilvānijā.

Šādai vardarbībai nav attaisnojuma un nekur pasaulē nav vietas. Vardarbībai nekad nevajadzētu dominēt.

Esmu atvieglots, uzzinot, ka Donalds Tramps tagad ir drošībā, un novēlu viņam ātru atveseļošanos. Izsaku līdzjūtību šī uzbrukuma upura, mītiņa apmeklētāja, tuviniekiem.

Es novēlu spēku visiem, kurus šis notikums šausminās. Es vēlos, lai Amerika no tā kļūtu spēcīgāka".


ASV Slepenā dienesta aģenti uzbrucēju likvidēja.

Kas lika 20 gadus vecajam zēnam izdarīt mēģinājumu, atklās izmeklēšana.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Pasaule ABBA iebilst pret viņu mūzikas izmantošanu Trampa kampaņā

Bijušās zviedru popgrupas ABBA dalībnieki ir iebilduši pret to, ka šīs grupas mūzika tiek izmantota Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņas veicināšanai bez viņu atļaujas.

Pasaule Tramps intervijā ar Masku atkārto savas iecienītās sazvērestības teorijas

ASV eksprezidenta Donalda Trampa interviju ar tehnoloģiju magnātu miljardieri Īlonu Masku platformā "X" pirmdien uz 40 minūtēm aizkavēja tehniskas kļūmes, bet saturiski tā nekādus pārsteigumus nenesa.

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.