Jaunievēlētais Irānas prezidents apliecina atbalstu «Hamās»

Pasaule
LETA 23:41, 11.07.2024 0

Jaunievēlētais Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns apliecinājis Irānas atbalstu palestīniešu teroristu organizācijai "Hamās", ceturtdien ziņo aģentūra FARS.

 

"Irāna turpinās pilnībā atbalstīt apspiesto palestīniešu tautu, līdz tiks īstenotas tās likumīgās prasības," vēstulē "Hamās" politiskajam līderim Ismailam Hanijam solīja Pezeškiāns.

Pezeškiāns apsūdzēja Izraēlu "aparteīda politikas" īstenošanā un nosauca par "cilvēcisko un islāma pienākumu" sadarboties ar palestīniešu tautu, lai reizi par visām reizēm izbeigtu šo politiku.

Pezeškiāns pirmdien arī vēstulē Libānas šītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" vadonim Hasanam Nasrallam solīja, ka turpinās politiku, kas vērsta pret Izraēlu.

Reformistu kandidāts Pezeškiāns Irānas prezidenta vēlēšanās pārspēja stingrās līnijas piekritēju Saīdu Džalili. Paredzēts, ka viņš prezidenta amata zvērestu nodos 30.jūlijā.

Prezidents, kas tiek ievēlēts uz četru gadu termiņu, Irānā ir otra augstākā amatpersona un vada valdību. Taču augstākais Irānas teokrātiskā režīma līderis ir ajatolla Ali Hameneji, kas arī nosaka galveno ārpolitikas kursu. Konstitūcija viņam piešķir galavārdu visos stratēģiskajos jautājumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Irānas prezidenta vēlēšanās uzvarējis reformists Pezeškiāns

Irānā piektdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis reformistu kandidāts Masuds Pezeškiāns, pārspējot stingrās līnijas piekritēju Saīdu Džalili, sestdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Pasaule Irānas prezidenta vēlēšanas notiks 28.jūnijā

Irāna pirmdien paziņoja, ka prezidenta vēlēšanas notiks 28.jūnijā, vēsta valsts mediji.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.