Itālijas policija reidā pret mafiju konfiscē vairāk nekā 130 miljonus eiro

Pasaule
LETA 22:36, 09.07.2024 0

Itālijas policija reidā pret mafiju konfiscējusi vairāk nekā 130 miljonus eiro, otrdien paziņojušas varasiestādes.

 

Reids bija vērsts pret kriminālo organizāciju "Ndrangheta" un "Camorra" atzariem, kas bija iesaistīti naudas atmazgāšanā.

Kopumā tika aizturēti 18 aizdomās turamie. Pret vairāk nekā 50 personām sākta izmeklēšana. Viņi apsūdzēti galvenokārt naudas atmazgāšanā.

Operācijā Romā un vairākās citās Itālijas pilsētās piedalījās vairāk nekā 500 policistu.

"Ndrangheta" no Kalabrijas un "Camorra" no Neapoles, kā arī Sicīlijā bāzētā "Cosa Nostra" desmitgadēm ilgi bijuši ietekmīgākie kriminālie grupējumi Itālijā. Un visas trīs organizācijas jau sen darbojas ārpus savām sākotnējām teritorijām, arī ārzemēs.

Aplēsts, ka "Ndrangheta" apgrozījums ir vairāk nekā 50 miljardi eiro gadā, un lielāko peļņu viņiem dod narkotiku tirdzniecība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Pasaule Miris pēdējais Itālijas kroņprincis Viktors Emanuēls

86 gadu vecumā savas ģimenes lokā Ženēvā miris pēdējā Itālijas karaļa dēls Savojas un Neapoles princis Viktors Emanuels, paziņojis Savojas dinastijas nams.

Pasaule Itālija izstājas no Ķīnas «Vienas jostas, viena ceļa» iniciatīvas

Itālija oficiāli izstājusies no Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" infrastruktūras iniciatīvas, trešdien vēstī laikraksts "Corriere della Sera".