Mieriņa piedalīsies NATO parlamentārajā samitā ASV

Pasaule
LETA 11:24, 08.07.2024 1

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) līdz 9.jūlijam uzturēsies ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur piedalīsies ASV Kongresa Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Maika Džonsona rīkotajā NATO dalībvalstu parlamentārajā samitā.

 
Foto: LETA

Samitā plānots spriest par transatlantisko drošību un atbalstu Ukrainai.

Vašingtonā Saeimas priekšsēdētājai plānotas arī tikšanās ar citu valstu spīkeriem un ASV Kongresa pārstāvjiem. Cita starpā Saeimas priekšsēdētāja plāno tikties ar Igaunijas Rīgikogu priekšsēdētāju Lauri Husaru, Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, Ukrainas Verhovna Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku, Polijas Sejma maršalu Šimonu Holovņu.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju vizītē uz ASV dosies Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Bergmanis (AS).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Atklās NATO daudznacionālās brigādes infrastruktūru

NATO daudznacionālās brigādes Latvijā vadošā valsts būs Kanāda, un tā apvienos karavīrus no 12 valstīm.

Sabiedrība Sprūds: Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā

Iespējama krievu drona ielidošana Polijā ir NATO dienas kārtībā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Pasaule NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.