Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule
LETA 08:14, 05.07.2024 0

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

 
Foto: LETA

Pēc viņas vārdiem, Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas galvenie uzdevumi arvien ir cīņa pret Aleksandra Lukašenko režīmu un par politieslodzīto atbrīvošanu, kā arī cīņa pret Baltkrievijas absorbciju Krievijā.

Cihanouska atzīmēja, ka opozīcijai trimdā ir jāstrādā ļoti smagi, lai pievērstu uzmanību situācijai un represijām Baltkrievijā, jo pasaules uzmanība ir vairāk pievērsta karam Ukrainā un Gazā.

Opozīcijas līdere lēsa, ka atbalsts Lukašenko arvien sarūk un pašlaik viņu varētu atbalstīt ap 15%-17% baltkrievu. "Baltkrievija pašlaik ir kā Staļina režīmā, kur viss ir apspiests," piebilda Cihanouska.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Lasiet arī