Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Pasaule
VS.LV 20:53, 04.07.2024 0

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

 

Prezidents norādīja, ka tā nav bezcerīga, bet problemātiska situācija, ko var labot, ja ir vēlēšanās un instrumenti. "Mums ir vēlme, bet instrumenti nav pienākuši. Mums ir brigādes, kas stāv bez ieročiem, pastāvīgā rezerve," sacīja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka 14 brigādes nav pilnībā nokomplektētas, jo nav ieroču, par kuriem jau panākta vienošanās ar sabiedrotajiem un kuriem jau vajadzētu pienākt, bet tas notiek lēni.

"Mēs vēlamies pretuzbrukumus, kad būsim tiem gatavi. Un mēs būsim gatavi tad, kad ieroči ieradīsies, bet šodien mums to nav," viņš piebilda.

Prezidents norādīja, ka neviens nezina ieroču piegādes grafiku.

Zelenskis intervijā arī sacīja, ka Ukrainai nav simtprocentīgu pierādījumu, ka Krievijā nonāk ieroči no Ķīnas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Lasiet arī

Pasaule WSJ: «Nord Stream» spridzināšanu apstiprinājis Zelenskis

Laikraksts "The Wall Street Journal" pētījumā par 2022.gada septembrī notikušo gāzesvada "Nord Stream" spridzināšanu apgalvo, ka šo operāciju apstiprinājis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš vēlāk mēģināja to atcelt, kad par to uzzinājusi ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP).

Pasaule Kličko: Zelenskim teritoriālu kompromisu gadījumā būs jārīko referendums

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim būs jārīko referendums, gadījumā ja valsts darba kārtībā parādīsies jautājums par teritoriālu kompromisu ar Krieviju, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" sacīja Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

Pasaule Zelenskis: Krievijai jāpiedalās otrajā Ukrainas miera samitā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņojis, ka Krievijai vajadzētu būt pārstāvētai otrajā Ukrainas miera samitā.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.