Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies Kijivā

Pasaule
LETA 15:13, 02.07.2024 0

Vizīte notiek dienu pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti. Orbāns norādījis, ka viņa vizīte saistīta ar ES prezidentūru.

 
Foto: LETA

"Ungārijas prezidentūras mērķis ir sniegt ieguldījumu ES problēmu risināšanā. Tādēļ mans pirmais brauciens ir uz Kijivu," Orbāns ierakstījis sociālajā tīklā "Facebook".

Ungārijas valsts informācijas aģentūras MTI publicējusi fotoattēlus, kuros redzama Orbāna un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska tikšanās Kijivā.

Orbāns, kurš saglabājis tuvas attiecības ar Maskavu, ir publiski vērsies pret ES finansiālo un militāro palīdzību Ukrainai, nedēļām ilgi bloķējot 50 miljardu eiro palīdzības paketi.

Viņš arī kritizējis lēmumu sākt oficiālas sarunas ar Ukrainu par dalību ES.

Orbāns, kurš ir Ungārijas premjerministrs kopš 2010.gada, iepriekšējo reizi vizītē Ukrainā bija 2012.gadā, kad tur pie varas bija promaskaviskais prezidents Viktors Janukovičs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī