Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Pasaule
LETA 08:52, 01.07.2024 0

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

 

Iepriekš viņš ne reizi vien uzsvēris, ka sarunas ar Putinu nav iespējamas.

Ukrainas prezidents intervijā norādīja, ka vienīgā sarunu iespēja ar Krievijas diktatoru ir izmantojot starpniekus, kā tas tika darīts, apspriežot Melnās jūras labības koridoru.

"Šāds modelis pirmo reizi tika izmantots graudu koridora piemērā, kad Ukraina risināja sarunas nevis ar Krieviju, bet gan ar ANO un Turciju. Tās savukārt uzņēmās atbildību risināt sarunas ar mums un pēc tam parakstīt attiecīgu vienošanos ar Krieviju. Tā tas arī notika: divi spoguļlīgumi, kuriem pa vidu bija ANO un Turcija," sacīja Zelenskis.

Intervijā viņš arī teica, ka uzdevums ir nepieļaut pilnīgu Ukrainas un visa ukrainiskā iznīcināšanu un panākt, lai pašreizējās un nākamās ukraiņu paaudzes dzīvotu drošībā.

Ukrainas prezidents norādīja, ka ekonomisko drošību radīs valsts dalība Eiropas Savienībā. Turklāt viņš uzsvēra, ka Ukrainai ir jābūt arī NATO dalībniecei, jo bez tās viņa valstij saglabājas lieli riski.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES pauž bažas par iespējamu Orbāna vizīti Maskavā

Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien pauda bažas par baumām, ka ES prezidējošās valsts Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns varētu apmeklēt Maskavu.

Pasaule ES atjaunojusi ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam no Ukrainas

No otrdienas, 2.jūlija, atjaunotas brīvās tirdzniecības līguma (DCFTA) ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam Eiropas Savienībā (ES), paziņojusi Eiropas Komisija.

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Vašingtonā, ASV, no 9.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies NATO samits, kurā Latvijas delegācijas vadītājs būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis pauž vilšanos par valstu līderu vilcināšanos apmeklēt miera samitu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien drošības forumā Singapūrā paudis vilšanos par to, ka vairāku valstu līderi nav apņēmušies piedalīties Šveicē gaidāmajā miera samitā.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.