Bolīvijas policija aiztur apvērsuma mēģinājuma līderi

Pasaule
LETA 07:16, 27.06.2024 0

Bolīvijas policija trešdienas vakarā aizturēja ģenerāli, kas tiek apsūdzēts par mēģinājumu sarīkot militāru apvērsumu.

 
Foto: twitter

No bruņoto spēku komandiera amata atceltais Huans Hosē Sunjiga tika aizturēts, kad uzrunāja žurnālistus pie kazarmām, liecina Bolīvijas televīzijā demonstrētie kadri.

Tajos redzams, kā Sunjiga tiek iesēdināts policijas automobilī.

Prokuratūra izvirzījusi Sunjigam apsūdzības terorismā un bruņotā dumpī, kas vērsts pret valsts drošību un suverenitāti.

Jau ziņots, ka Bolīvijas galvaspilsētā Lapasā trešdienas pēcpusdienā bija vērojama karaspēka izvietošana pie valsts iestāžu ēkām.

Aģentūras AFP reportieri no notikuma vietas informēja, ka tanki iebrauca laukumā pie prezidenta pils un Kongresa ēkas, turklāt viens no tankiem mēģināja izgāzt prezidenta pils metāla durvis.

Bolīvijas televīzija vēstīja, ka Sunjiga uz īsu brīdi iegājis prezidenta pilī, bet vēlāk no tās iznācis.

Pēc tam viņš žurnālistiem laukumā teica, ka "bruņoto spēku nolūks ir restrukturizēt demokrātiju, padarīt to par patiesu demokrātiju, nevis tādu, ko vieni un tie paši daži cilvēki vada trīsdesmit, četrdesmit gadus". Viņš uzsvēra, ka atzīst pašreizējo valsts galvu Luisu Arsi par leģitīmu prezidentu, taču būšot jāveic izmaiņas valdībā.

Tad karavīri laukumu atstāja un kontroli pār to pārņēma policija. Apvērsuma mēģinājums ilga apmēram piecas stundas.

Arse ierakstā platformā "X" nosodīja karaspēka ievešanu Lapasā un aicināja cienīt demokrātiju.

Sunjiga pirmdien televīzijā paziņoja, ka armija arestēs bijušo prezidentu Evo Moralesu, ja Moraless vēlēšanās nākamgad atkal mēģinās kandidēt uz prezidenta amatu, lai gan viņam to liegusi konstitucionālā tiesa.

Otrdien Sunjiga tika atcelts no bruņoto spēku komandiera amata.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.

Pasaule Orbāns paziņo par alianses veidošanu ar Austrijas un Čehijas partijām

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns svētdien Vīnē paziņoja, ka Eiropas savienības līmeni kopā ar populistu partijām no Austrijas un Čehijas veido jaunu aliansi - "Parioti Eiropai" -, ar mērķi Eiropas Parlamentā (EP) veidotu jaunu galēji labējo grupu.

Pasaule Ņujorkā policists nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Lasiet arī