Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Pasaule
LETA 12:32, 25.06.2024 0

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

 

Kā ziņo aģentūra "Reuters", tas paredz, ka Baltais nams brīdinās Kijivu, ka Ukraina turpinās saņemt ASV militāro palīdzību tikai tad, ja tā sāks miera sarunas ar Krieviju.

Tajā pašā laikā ASV brīdinās Maskavu, ka jebkura atteikšanās no sarunām ar Kijivu novedīs pie ASV militārā atbalsta palielināšanas Ukrainai, aģentūrai pastāstīja viens no Trampa nacionālās drošības padomniekiem, atvaļinātais ģenerālleitnants Kīts Kellogs.

Saskaņā ar plānu, ko izstrādājuši Kellogs un Freds Fleics, kurš Trampa prezidentūras laikā vadīja ASV Nacionālās drošības padomes aparātu, Trampa uzvaras gadījumā būs ļoti svarīgi ātri sēdināt Krieviju un Ukrainu pie sarunu galda un noslēgt pamieru, pamatojoties uz esošo frontes līniju.

Fleics sacīja, ka Tramps uz to reaģējis pozitīvi. "Es nesaku, ka viņš piekrita katram vārdam, bet mēs bijām gandarīti par atsauksmi," viņš teica.

Tramps vairākkārt ir teicis, ka gadījumā, ja viņš uzvarēs vēlēšanās novembrī, viņš 24 stundu laikā izbeigs karu Ukrainā, taču nav sniedzis konkrētus komentārus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Lasiet arī

Pasaule ASV bojāgājušo skaits viesuļvētrā Helēna pārsniedzis 100

ASV bojāgājušo skaits viesuļvētrā "Helēna" pārsniedzis 100, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Viesuļvētrā «Helēna» gājuši bojā vismaz 64 cilvēki

Glābējiem turpinot likvidēt postījumus pēc viesuļvētras "Helēna", bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 64 cilvēkiem.

Pasaule ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību 375 miljonu dolāru apmērā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 375 miljonu dolāru apmērā, kas cita starpā ietver augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas (HIMARS), kasešu bumbas un vieglos taktiskos spēkratus.

Pasaule Ņujorkas mēram izvirzītas federālās apsūdzības

Pēc vairāku korupcijas lietu ierosināšanas un dažu pilsētas administrācijas augstāko amatpersonu demisijas Ņujorkas mēram Ērikam Adamsam izvirzītas federālās apsūdzības, trešdien ziņo ASV mediji.