ASV aizliedz «Kaspersky Lab» pretvīrusu programmatūras izplatīšanu

Pasaule
LETA 07:13, 21.06.2024 0

ASV ceturtdien aizliedza Krievijas uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt Savienotajās Valstīs savus pretvīrusu programmatūras produktus, pavēstīja ASV Tirdzniecības ministrija.

 

""Kaspersky" (..) vairs nevarēs (..) pārdot savu programmatūru Amerikas Savienotajās Valstīs vai nodrošināt atjauninājumus programmatūrai, kas jau tiek izmantota," teikts paziņojumā.

"Krievija ir vairākkārt demonstrējusi, ka tai ir spējas un nodomi izmantot Krievijas uzņēmumus, tādus kā "Kaspersky Lab", lai vāktu sensitīvu ASV informāciju un izmantotu to kā ieroci", norādīja ASV tirdzniecības ministre Džina Raimondo.

Tirdzniecības ministrija ar šiem pasākumiem parāda ASV pretiniekiem, ka tā nevilcināsies rīkoties, ja "viņu tehnoloģijas rada apdraudējumu Savienotajām Valstīm un to pilsoņiem", viņa piebilda.

"Kaspersky Lab" galvenā mītne atrodas Maskavā, uzņēmumam ir biroji 31 pasaules valstī un tā programmatūrai ir vairāk nekā 400 miljoni lietotāju visā pasaulē, informē Tirdzniecības ministrija.

Papildus "Kaspersky" pretīvrusu programmatūras pārdošanas aizliegumam Tirdzniecības ministrija arī iekļāva trīs ar "Kaspersky Lab" saistītas juridiskas personas to uzņēmumu sarakstā, kas rada bažas par nacionālās drošības apdraudējuma radīšanu, "jo tie sadarbojas ar Krievijas militārajām un izlūkošanas iestādēm, atbalstot Krievijas valdības kiberizlūkošanas mērķus".

Tirdzniecības ministrija mudina lietotājus neizmantot "Kaspersky Lab" produktus, lai gan neaizliedz to darīt.

"Kaspersky Lab" līdz 29.septembrim atļauts ASV lietotājiem piedāvāt savas programmatūras atjauninājumus, "lai līdz minimumam samazinātu traucējumus ASV patērētājiem un uzņēmumiem un dotu tiem laiku atrast piemērotas alternatīvas", piebilst ministrija.

Jau ziņots, ka ASV arī vēršas pret kiberdraudiem no Ķīnas. Kongress ir pieņēmis un prezidents Džo Baidens parakstījis likumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs platformu "TikTok", ja tās īpašnieks Ķīnas uzņēmums "ByteDance" to nepārdos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule ES samitā apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali

Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē ceturtdien apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali, paziņojuši diplomāti.

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Pēc ASV jaunajām sankcijām Maskavas birža aptur dolāru un eiro tirdzniecību

Maskavas akciju birža ceturtdien apturējusi ASV dolāru un eiro tirdzniecību pēc tam, kad Savienotās Valstis trešdien paziņoja par jaunām sankcijām Krievijai par karu Ukrainā.

Pasaule Bloomberg: Krievija cenšas ietekmēt ASV vēlēšanas

Aizvien vairāk ASV pretinieku ar Krieviju vadībā cenšas ietekmēt novembrī gaidāmās prezidenta vēlēšanas, izmantojot nolīgtas komercsabiedrības un mākslīgā intelekta tehnoloģijas, raksta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ASV amatpersonām.

Pasaule ASV plāno piegādāt Ukrainai vēl vienu sistēmu «Patriot»

ASV prezidents Džo Baidens plāno padarīt Ukrainai pieejamu vēl vienu pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", lai atvairītu Krievijas gaisa uzbrukumus, otrdien ziņoja laikraksts "New York Tiimes", atsaucoties uz vārdos nenosauktiem ASV valdības avotiem.

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.