ANO: Haiti bandu vardarbības dēļ mājas atstājuši 580 000 cilvēku

Pasaule
LETA 08:16, 20.06.2024 0

Haiti kopš marta bandu vardarbības dēļ savas mājas bijuši spiesti atstāt apmēram 580 000 cilvēku, teikts ANO Starptautiskās Migrācijas organizācijas ziņojumā.

 
Foto: Youtube

Kopš februāra beigām bruņotas bandas rīko koordinētus uzbrukumus, tostarp pārņemot kontroli pār policijas iecirkņiem, kā arī uzbrūkot cietumiem un atbrīvojot ieslodzītos.

Ziņojumā teikts, ka vislielākā bēgļu plūsma ir no vardarbības pārņemtās galvaspilsētas Portoprensas. 80% no galvaspilsētas ir bandu kontrolē.

Tomēr provincēs nav atbilstošu sociālo pakalpojumu un infrastruktūras, lai bēgļus uzņemtu. Daudzi no viņiem tiek izvietoti skolās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Cenšoties apslāpēt bandu vardarbību, Haiti izsludina komandantstundu

Haiti valdība svētdienas vakarā izsludināja trīs diennaktis ilgu komandantstundu, lai censtos atgūt kontroli ielās pēc vardarbības uzliesmojuma nedēļas nogalē, kura laikā bruņoti bandīti iebruka divos valstī lielākajos cietumos.

Pasaule ANO apstiprina starptautisku spēku nosūtīšanu uz Haiti

ANO Drošības padome pirmdien apstiprināja starptautisku spēku nosūtīšanu uz Haiti ar mērķi stabilizēt situāciju šajā valstī, izdarot to gadu pēc tam, kad Haiti līderi pirmoreiz lūdza starptautisku spēku nosūtīšanu.