Igaunija iepērk «Mistral» raķešu sistēmas

Pasaule
LETA 13:09, 19.06.2024 0

Igaunija, Francija, Beļģija, Kipra un Ungārija parakstījusi kopīgu līgumu par tuvas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Mistral" iegādi, lai palielinātu savus munīcijas krājumus.

 

Līgums tika parakstīts Parīzē notiekošās starptautiskās aizsardzības rūpniecības izstādes "Eurosatory 2024" laikā.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centra (RKIK) ģenerāldirektors Magnus Valdemārs Sārs sacīja, ka iepirkums ir nozīmīgs gan tādēļ, ka reti tik daudz Eiropas Savienības valstu vienojas kopīgā iepirkumā, gan tādēļ, ka tas apliecina, ka sarežģītajā starptautiskajā drošības situācijā ir būtiski stiprinātas sabiedrisko saites un uzlabota sadarbība.

Kopīgo iepirkumu ierosinājusi Francija.

Jaunās Francijā ražotās "Mistral" raķešu sistēmas un raķetes Igaunija saņems nākamo trīs gadu laikā.

Igaunijas Aizsardzības spēki pirmās "Mistral" sistēmas pasūtīja 2007.gadā, un tās tiek ekspluatētas kopš 2009.gada. "Mistral" ir kompakta un daudzfunkcionāla sistēma, raķetes var palaist no zemes, autotransporta līdzekļiem, kuģiem un helikopteriem. Sistēmu izmanto 30 valstīs visā pasaulē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija un ASV paziņos par līguma noslēgšanu par pretkuģu raķešu iegādi

iektdien plkst.13 aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un ASV vēstnieks Kristofers Robinsons preses konferencē paziņos par līguma noslēgšanu par ASV uzņēmuma "Raytheon" un Norvēģijas uzņēmuma "Kongsberg" ražoto pretkuģu raķešu sistēmu "Naval Strike Missile" iegādi.

Sabiedrība Latvija nopirks ballistiskās raķetes

ASV Valsts departaments atbalstījis sešu "Himars" raķešu artilērijas sistēmu pārdošanu Latvijai, un tāpat Latvija iegādāsies arī augstas precizitātes un tālas darbības ATACMS raķetes, tviterī paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Pasaule Latvija pievienojas paziņojumam par Irānas raķešu un kodolprogrammas draudiem

Latvija ir pievienojusies kopīgajam paziņojumam par Irānas raķešu un kodolprogrammas radīto draudu mazināšanu, informē Ārlietu ministrijā (ĀM)

Pasaule Kaujinieki atkal no Gazas joslas izšāvuši raķetes uz Izraēlu

Kaujinieki sestdienas vakarā atkal no Gazas joslas izšāvuši raķetes, kas trāpījušas vairākās vietās Izraēlā, tostarp Telavivā, ziņo Izraēlas glābšanas dienests "Magen David Adom"(MDA).