Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pasaule
LETA 10:44, 17.06.2024 0

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

 
Foto: twitter

Saskaņā ar aptauju, ko pēc radiostacijas RMF FM pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "United Surveys by IBRiS", 66,2% respondentu atbalsts atomelektrostacijas būvniecību Polijā, bet 59,6% atbalsta transporta mezgla "Solidaritāte" būvniecību.

Saskaņā ar šo megaprojektu paredzēts uzcelt pilnīgi jaunu civilo lidostu, kas atradīsies aptuveni 40 kilometrus no galvaspilsētas un aizstās pašreizējo Varšavas starptautisko Šopēna lidostu.

Tajā pašā laikā uz jautājumu, vai Tuska valdībai vajadzētu turpināt elektroautomobiļu rūpnīcas celtniecību, pozitīvi atbildējuši tikai 39,6% poļu, kamēr 43,6% izteikušies noraidoši, bet 16,8% šajā jautājumā nav pauduši viedokli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Pasaule Baidens un Tramps debatēs apmainās pārmetumiem (+VIDEO)

ASV prezidents Džo Baidens un republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps savās pirmajās debatēs pievērsās plašam jautājumu lokam, tostarp abortiem, ārpolitikai, imigrācijai un ekonomikai, kā arī apmainījās personīgiem pārmetumiem.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

Lasiet arī

Pasaule Polija apsver iespēju notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas

Polija apsver iespēju izmantot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas pierobežā, lai no Polijas teritorijas notriektu Krievijas raķetes virs Ukrainas, vēsta Polijas radiostacija "RMF24", atsaucoties uz Polijas Ārlietu ministriju.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Varšavā izcēlies ugunsgrēks iepirkšanās centrā

Varšavā svētdien izcēlies ugunsgrēks lielā iepirkšanās centrā, un liesmas pārņēmušas 80% tā platības, paziņoja ugunsdzēsēji.

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.