Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Pasaule
LETA 11:53, 16.06.2024 0

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

 

"Lokāla, taktiska militārās darbības pārtraukšana humānos nolūkos notiks katru dienu no plkst.8 līdz 19 gar ceļu, kas ved no Keremšalomas robežšķērsošanas vietas uz Saladīna šoseju un tālāk uz ziemeļiem," vēsta Izraēlas armija, kas Gazas joslā īsteno operāciju pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās".

Pauze tiks ievērota katru dienu līdz turpmākam paziņojumam, norāda armija.

Saladīna šoseja ir Gazas joslas galvenais autoceļš.

Šis lēmums tika pieņemts pēc diskusijām ar ANO un citām organizācijām, īstenojot centienus "palielināt humānās palīdzības daudzumu, kas tiek ievests Gazas joslā", norādīts armijas paziņojumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Pasaule Izraēlas armijas komandieris apstiprina kara turpināšanu Gazas joslā

Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi apstiprinājis plānus kara turpināšanai pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, svētdienas vakarā paziņoja Izraēlas armija.